Čo dnes variť? Jedlá a pochúťky z celozrnnej múky
28. 12. 2015, 1:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:47)

Čo dnes variť? Jedlá a pochúťky z celozrnnej múky
Máte chuť po sviatkoch na niečo zdravšie? Vyskúšajte naše dnešné menu, ktoré bude balzamom pre vaše rozmaznané brucho. Špaldová, pšeničná či ražná múka sú zdraviu viac prospešné, keďže obsahuje tri časti: jadro, klíčok a otruby. Biela múka vzniká rozomletím zrnka, ktoré je práve vrchnej obalovej časti zbavené. Celozrnná múka obsahuje minerálne látky ale i vlákninu, ktorá pomáha metabolizovať cukry. Vyberte si z dnešnej ponuky jedál, v ktorých bola práve biela múka nahradená jej zdravšou kamarátkou.
Paradajkový koláč zo špaldovej múky
FOTOpostup: Pripravte si domáce celozrnné cestoviny
Obaľované kuracie stehná v bylinkovej kôrke
Zdravé cibuľové slimáčiky
Slivkový koláč zo špaldovej múky