Bylinkové maslo urobí z jarnej grilovačky malý kulinársky zázrak!
14. 4. 2019, 17:25 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:34)

Zdroj: PROFIMEDIA.SK
Bylinkové maslo urobí z jarnej grilovačky malý kulinársky zázrak!
Pripravte si ho ku grilovaným pečeným zemiakom, kukurici, k rybe alebo k steaku aspoň deň vopred.

Zdroj: PROFIMEDIA.SK
Vylepší grilovačku.
Pikantné bylinkové maslo
125 g masla vymiešajte, pridajte 2 lyžice čerstvých nasekaných byliniek (petržlenová vňať, kôpor, bazalka, tymian), na hrubo mleté čierne korenie, trocha nasekaného čili, soľ a 1 lyžičku dijonskej horčice. Dobre vymiešajte alebo rozmixujte a hmotu zrolujte do papiera na pečenie alebo do alobalu. Zabalenú nechajte v chladničke cez noc dobre stuhnúť. Z masla odkrajujte hrubšie plátky a pred koncom grilovania ich položte na horúce mäso, rybu či zemiaky...
Dobrá rada:
Bylinkovým maslom môžete zjemniť omáčky, polievky i omeletu.
Zdroj: PROFIMEDIA.SK
Ochutí zemiaky...
Väčšie zemiaky pred grilovaním narežte a vložte do nich plátky bylinkového masla. Zabaľte dobre do alobalu – a o ostatné sa postará gril, rúra alebo pahreba!
Zdroj: PROFIMEDIA.SK
... aj opečený chlieb.
Niekedy stačí naozaj málo: Potrieť ním opečený chlieb!
Zdroj: PROFIMEDIA.SK
Rôzne variácie.
Pridaním rôznych prísad vytvoríte zaujímavé chuťové variácie – s mletou zaúdenou červenou paprikou, s medvedím cesnakom, šalviou, s levanduľou...
Foto: Profimedia.sk