objednať časopis
všetky kategórie

Už ste údeného so šalátom a cviklou prejedení? A zostalo ho ešte dosť? Nech sa páči, máme recepty, ako ho ešte chutne zužitkujete...

Hráškový polievka s údeným mäsom
Hráškový polievka s údeným mäsom
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

HRÁŠKOVÁ POLIEVKA S ÚDENÝM MÄSOM

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 70 MINÚT
Potrebujete:

· 350 g mrazeného hrášku
· 1 cibuľu
· 100 g póru (plus na podávanie
· 100 g zeleru
· 100 g mrkvy
· 1 bobkový list
· pol lyžičky sušeného majoránu
· 250 g údeného mäsa
· soľ, mleté biele korenie
· maslo, masť
· hrianky na podávanie

POSTUP:

1. Cibuľu, pór a koreňovú zeleninu očistite, nakrájajte na väčšie kúsky a orestujte na masti dozlatista. Zalejte precedenou tekutinou z varenia údeného (tej budete mať málo) a dolejte potrebné množstvo vody.
2. Pridajte majorán, bobkový list a zeleninu uvarte domäkka. Osoľte. Tesne pred dovarením pridajte mrazený hrášok a pár minút ho povarte.
3. Polievku rozmixujte dohladka. Podľa potreby ju osoľte, okoreňte a zjemnite maslom. Podávajte s údeným mäsom, opečenou hriankou a opečenými kolieskami póru.

Údené mäso na Veľkú noc
Čítajte viac
Silné TRIO NA SVIATKY: Uvarte NAJLEPŠIE ÚDENÉ, k nemu CVIKLA a nezabudnite na CHREN

Viac receptov je na ďalšej strane >>>