HRÁŠKOVÁ POLIEVKA S ÚDENÝM MÄSOM
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 70 MINÚT
Potrebujete:
· 350 g mrazeného hrášku
· 1 cibuľu
· 100 g póru (plus na podávanie
· 100 g zeleru
· 100 g mrkvy
· 1 bobkový list
· pol lyžičky sušeného majoránu
· 250 g údeného mäsa
· soľ, mleté biele korenie
· maslo, masť
· hrianky na podávanie
POSTUP:
1. Cibuľu, pór a koreňovú zeleninu očistite, nakrájajte na väčšie kúsky a orestujte na masti dozlatista. Zalejte precedenou tekutinou z varenia údeného (tej budete mať málo) a dolejte potrebné množstvo vody.
2. Pridajte majorán, bobkový list a zeleninu uvarte domäkka. Osoľte. Tesne pred dovarením pridajte mrazený hrášok a pár minút ho povarte.
3. Polievku rozmixujte dohladka. Podľa potreby ju osoľte, okoreňte a zjemnite maslom. Podávajte s údeným mäsom, opečenou hriankou a opečenými kolieskami póru.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>