VAJÍČKOVÝ ŠALÁT S ČERVENOU CIBUĽOU A KAPARAMI
Vajíčkový šalát s kaparami
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Do jednoduchého a chutného šalátu spotrebujete vajíčka, ak vám zostanú z Veľkej noci.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 11 MINÚT
Potrebujete:
• 12 veľkých vajec
• 250 ml majonézy
• pol lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
• 1 lyžicu citrónovej šťavy
• 1 malú červenú cibuľu
• 2 lyžice nasekaných kapár
• 1 lyžicu kôpru + na ozdobu
• bagetu na servírovanie
• soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Vajcia dajte do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu. Vypnite sporák a pod pokrievkou ich nechajte 11 minút postáť. Zalejte studenou vodou, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte.
- Kým sa vajcia varia, v mise vyšľahajte majonézu s citrónovou kôrou a šťavou, so soľou a s korením. Pridajte vajcia nakrájané na krájači a premiešajte.
- Primiešajte očistenú a na veľmi tenké plátky nakrájanú cibuľu, kapary a nasekaný kôpor. Pred podávaním posypte porcie šalátu ďalším kôprom. Servírujte s bagetou.
Určite vyskúšajte aj škótske vajcia podľa nášho videa:
Celý recept nájdete tu:
Viac vajíčkových receptov je na ďalšej strane >>>