objednať časopis
všetky kategórie

S našimi receptmi sa vajíčok neprejete. Do jednoduchých jedál ich zakomponujete novým spôsobom.

VAJÍČKOVÝ ŠALÁT S ČERVENOU CIBUĽOU A KAPARAMI

Vajíčkový šalát s kaparami
Vajíčkový šalát s kaparami
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Do jednoduchého a chutného šalátu spotrebujete vajíčka, ak vám zostanú z Veľkej noci.

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 11 MINÚT
Potrebujete:

• 12 veľkých vajec
• 250 ml majonézy
• pol lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
• 1 lyžicu citrónovej šťavy
• 1 malú červenú cibuľu
• 2 lyžice nasekaných kapár
• 1 lyžicu kôpru + na ozdobu
•  bagetu na servírovanie
•  soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Vajcia dajte do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu. Vypnite sporák a pod pokrievkou ich nechajte 11 minút postáť. Zalejte studenou vodou, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte.
  2. Kým sa vajcia varia, v mise vyšľahajte majonézu s citrónovou kôrou a šťavou, so soľou a s korením. Pridajte vajcia nakrájané na krájači a premiešajte.
  3. Primiešajte očistenú a na veľmi tenké plátky nakrájanú cibuľu, kapary a nasekaný kôpor. Pred podávaním posypte porcie šalátu ďalším kôprom. Servírujte s bagetou.

Určite vyskúšajte aj škótske vajcia podľa nášho videa:

Celý recept nájdete tu:

Škótske vajcia so šalátom a jedlými kvetmi sa hodia aj na Veľkú noc.
Čítajte viac
Poznáte ŠKÓTSKE vajce? Na Veľkú noc je ako STVORENÉ

Viac vajíčkových receptov je na ďalšej strane >>>