ZLATÁ ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA: Kurkuma jej dodá krásnu farbu aj vitamíny!
5. 2. 2025, 16:04

Video Player is loading.
LUCIA HLAVÁČKOVÁ A KAMARÁTKA MARIYA uvarili zimnú minestroneAnketa
Máte radi husté polievky?
- Varím ich často, dobre zasýtia aj namiesto hlavného jedla.78%
- Nepatria k môjim obľúbeným jedlám. 21%
Hlasovanie bolo ukončené
Zlatá šošovicová polievka s kurkumou
4 porcie, príprava 10 minút, varenie 30 minút
POTREBUJETE:
- 30 g póru
- olivový olej
- maslo
- čili vločky
- 1 bobkový list
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml hrnček červenej šošovice
- 2 väčšie zemiaky
- 1 lyžička horčice
- štipka muškátového orieška
- 1 lyžička kurkumy
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- petržlenová vňať alebo ligurček
- soľ
POSTUP:
- Na troche oleja a masla speňte nakrájaný pór. Pridajte trocha čili vločiek, bobkový list, nožom rozpučený cesnak a restujte na miernom ohni 2 minúty.
- Pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu s petržlenom. Premiešajte, pár minút restujte a zalejte horúcim vývarom.
- Pridajte prepláchnutú šošovicu a nakrájané zemiaky. Varte asi 25 minút, kým nebude šošovica rozvarená. Primiešajte horčicu, muškátový oriešok a kurkumu. Vyberte bobkový list a polievku rozmixujte na hrubší krém. Ochuťte soľou a primiešajte smotanu. Nechajte krátko prevrieť a odstavte. Na tanieroch posypte vňaťou. Podávajte napríklad s indickým chlebom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama