Reklama

Zemiakový ŠALÁT s jablkami: Nemusíte na neho čakať do Vianoc

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Pokojne si ho užite aj dnes.

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Šalát:

  • 600 g zemiakov
  • 4 ks zelerových stoniek s listami
  • 1 ks veľké jablko
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Dresing:

  • 120 g jogurtu
  • 80 g majonézy
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Nakrájame ich na tenké plátky, rovnako nakrájame aj jablko. Zelerové listy oberieme zo stonky a dáme nabok.

Krok 2

Stonky nakrájame natenko. Do misy nasypeme zemiakové a jablkové plátky, zeler a premiešame.

Krok 3

Pridáme zelerové listy, soľ a korenie. Na dresing vymiešame všetky suroviny dohladka. Polejeme ním šalát a podávame.