Reklama

Zemiakový šalát bez majonézy? Tento s horčicou je hit na každej grilovačke

Vyskúšajte svieži zemiakový šalát s horčicovou zálievkou.

Zdroj: Midjourney/Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skúste recept na svieži jarný šalát z pečených zemiakov, doplnený chrumkavou zeleninou, voňavými bylinkami a jemne pikantnou horčicovou zálievkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí: Zemiakový šalát ako od babičky, bude vám chutiť!

    Zabudnite na ťažké zemiakové šaláty plné majonézy. Jar si žiada niečo ľahké, svieže a plné chuti. Tento šalát z pečených zemiakov je ideálnou voľbou, ak chcete pripraviť jednoduchý, ale efektný recept, ktorý bude chutiť každému.

    Nový obľúbenec

    Kombinácia teplých zemiakov, chrumkavej zeleniny a horčicovej zálievky je neodolateľná – či už ako príloha ku grilovanému mäsu, alebo ako ľahký obed na terase. Navyše, šalát je hotový za chvíľku a môžete si ho ľubovoľne dochutiť bylinkami podľa sezóny. A možno ozvláštni aj váš veľkonočný stôl a nájdete si popri klasickom zemiakovom alebo viedenskom šaláte nového obľúbenca.

    Zdroj: Midjourney/Monika Fajdová

    Vyskúšajte svieži zemiakový šalát s horčicovou zálievkou.

    Šalát z pečených zemiakov s horčicovou zálievkou

    2–3 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Potrebujete: 

    • 500 g malých nových zemiakov
    • 1 červená paprika
    • 1 malá uhorka
    • 2 jarné cibuľky
    • 1 hrsť rukoly alebo poľníčka
    • 1 lyžica nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate
    • olivový olej
    • soľ a čierne korenie

    Na zálievku 

    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžica dijonskej horčice
    • 1 lyžička medu
    • 1 lyžica jablčného octu alebo citrónovej šťavy
    • 1 malý strúčik cesnaku (pretlačený)
    • soľ a čierne korenie podľa chuti 

    Postup: 

    1. Zemiaky poriadne umyte, prekrojte na polovice a dajte piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte pri 200 °C asi 25–30 minút dozlatista.
    2. Medzitým si pripravte zeleninu – papriku nakrájajte na pásiky, uhorku na tenké kolieska a jarnú cibuľku na šikmé plátky.
    3. Zmiešajte všetky suroviny na zálievku a dobre prešľahajte. Upečené zemiaky nechajte chvíľku vychladnúť, potom ich zmiešajte s čerstvou zeleninou, rukolou a nasekanými bylinkami. Polejte zálievkou a jemne premiešajte. 

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.