Zemiakové PLACKY naplňte kapustou a urobte rovno gurmánske selfie
22. 5. 2021, 12:12 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Zdravý životný štýl a kapusta k tomu nám chráni imunitu.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 800 g zemiakov
- 1 ks majorán podľa chuti
- 3 ks vajcia
- 2 až 3 lyžice hladkej múky na zahustenie
- 100 ks až 150 ml mlieka
Na plnku:
- 1 ks olej na opekanie
- 1 ks stredná cibuľa
- 1 ks menšia hlávka červenej kapusty
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 50 ml bieleho vína
- 100 ks až 150 g slaniny
- 1 ks soľ, mleté černe korenie
Postup
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ochutíme majoránom, soľou a korením. Pridáme vajcia, múku, mlieko a vymiešame tekuté cesto. Na panvici rozohrejeme olej a z cesta upečieme placky.

Video Player is loading.
Tip na RÝCHLY OBED? Kukuričné PLACKY sú stávka na istotu!Krok 2
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme kapustu pokrájanú na jemné rezance. Ochutíme cukrom, vínom, soľou a korením. Premiešame a na miernom ohni necháme dusiť prikryté asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne.
Krok 3
Hotové placky naplníme udusenou kapustou a osmaženou slaninou pokrájanou na kocky.