Reklama

Zemiakové PLACKY naplňte kapustou a urobte rovno gurmánske selfie

placky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Zdravý životný štýl a kapusta k tomu nám chráni imunitu.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 800 g zemiakov
  • 1 ks majorán podľa chuti
  • 3 ks vajcia
  • 2 až 3 lyžice hladkej múky na zahustenie
  • 100 ks až 150 ml mlieka

Na plnku:

  • 1 ks olej na opekanie
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 1 ks menšia hlávka červenej kapusty
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 50 ml bieleho vína
  • 100 ks až 150 g slaniny
  • 1 ks soľ, mleté černe korenie

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ochutíme majoránom, soľou a korením. Pridáme vajcia, múku, mlieko a vymiešame tekuté cesto. Na panvici rozohrejeme olej a z cesta upečieme placky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tip na RÝCHLY OBED? Kukuričné PLACKY sú stávka na istotu!

    Krok 2

    Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme kapustu pokrájanú na jemné rezance. Ochutíme cukrom, vínom, soľou a korením. Premiešame a na miernom ohni necháme dusiť prikryté asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne.

    Krok 3

    Hotové placky naplníme udusenou kapustou a osmaženou slaninou pokrájanou na kocky.