Reklama

Zemiakové placky

Reklama

Zemiakové placky

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 900 g surových zemiakov
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks sušený majorán
  • 1 ks celú rascu
  • 2 ks – 3 vajcia
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 5 ks strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ks strúhanku na zahustenie";i:10;s:25:"1 ks olej na vyprážanie

Postup

Krok 1

Zemiaky zbavíme šupky, cibuľu a cesnak olúpeme.

Krok 2

Na hrubom strúhadle zemiaky nastrúhame spolu s cibuľou. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia.

Krok 3

Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme sušeným majoránom, celou rascou, prisypeme preosiatu strúhanku na zahustenie a spolu premiešame.

Krok 4

Z masy pomocou naberačky dávame na vymastenú panvicu ochutenú zmes, ktorú roztlačíme na panvici, a na miernom plameni z obidvoch strán upečieme.