Zemiakové placky
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 900 g surových zemiakov
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks sušený majorán
- 1 ks celú rascu
- 2 ks – 3 vajcia
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 5 ks strúčikov cesnaku
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 ks strúhanku na zahustenie";i:10;s:25:"1 ks olej na vyprážanie
Postup
Krok 1
Zemiaky zbavíme šupky, cibuľu a cesnak olúpeme.
Krok 2
Na hrubom strúhadle zemiaky nastrúhame spolu s cibuľou. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia.
Krok 3
Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme sušeným majoránom, celou rascou, prisypeme preosiatu strúhanku na zahustenie a spolu premiešame.
Krok 4
Z masy pomocou naberačky dávame na vymastenú panvicu ochutenú zmes, ktorú roztlačíme na panvici, a na miernom plameni z obidvoch strán upečieme.