Reklama

Zdravšie, než linecké! Recept na tieto džemové kolieska budete piecť každé Vianoce!

Džemové kolieska.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Netreba ich ani vaľkať, ani do nich dávať obyčajnú múku a aj tak sú tieto koláčiky výborné! Džemové kolieska sú zdravším variantom lineckého pečiva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičné VIANOČNÉ KOLÁČE pre každého: Jednoduché aj zložitejšie RECEPTY

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Džemové kolieska.

    DŽEMOVÉ KOLIESKA

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 28 AŽ 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 35 g ovsenej múky
    • 15 g mandľovej múky
    • 15 g kukuričného škrobu
    • 45 ml javorového sirupu
    • 30 ml mlieka
    • pol lyžičky vanilkového extraktu
    • 1 bielok
    • malinový a pomarančový džem

    POSTUP:

    1. Rúru zapnite na 180 °C a formu na mafiny zľahka vymastite.
    2. V malej miske zmiešajte ovsenú, mandľovú múku a škrob. Pridajte javorový sirup, mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa hustá zmes nespojí.
    3. V inej miske vyšľahajte bielok na pevný sneh. K snehu pridajte múkovú zmes a jemne zapracujte.
    4. Cesto rovnomerne rozdeľte do foriem (približne po 1 lyžici) a pečte 15 minút. Plech vyberte z rúry, teplotu znížte na 150 °C a pomocou pohára pritlačte stred koláčika na dno a vytvorte tak priehlbiny. Koláčiky nechajte 5 minút vychladnúť, potom ich opatrne vyberte z formičiek a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry a pečte ešte 8 až 10 minút. Tento krok spôsobí, že koláčiky budú pekne chrumkavé. Nechajte úplne vychladnúť.
    5. Na naplnenie použite džem, ktorý ste prepasírovali cez husté sitko, aby ste ho zbavili kúskov ovocia a ostal pekne hladký.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.