Zdravšie, než linecké! Recept na tieto džemové kolieska budete piecť každé Vianoce!
15. 12. 2024, 19:08

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Netreba ich ani vaľkať, ani do nich dávať obyčajnú múku a aj tak sú tieto koláčiky výborné! Džemové kolieska sú zdravším variantom lineckého pečiva.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CXGicrrLQZV/
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Tradičné VIANOČNÉ KOLÁČE pre každého: Jednoduché aj zložitejšie RECEPTYZdroj: LAURA WITTEKOVA
Džemové kolieska.
DŽEMOVÉ KOLIESKA
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 28 AŽ 30 MINÚT
Potrebujete:
- 35 g ovsenej múky
- 15 g mandľovej múky
- 15 g kukuričného škrobu
- 45 ml javorového sirupu
- 30 ml mlieka
- pol lyžičky vanilkového extraktu
- 1 bielok
- malinový a pomarančový džem
POSTUP:
- Rúru zapnite na 180 °C a formu na mafiny zľahka vymastite.
- V malej miske zmiešajte ovsenú, mandľovú múku a škrob. Pridajte javorový sirup, mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa hustá zmes nespojí.
- V inej miske vyšľahajte bielok na pevný sneh. K snehu pridajte múkovú zmes a jemne zapracujte.
- Cesto rovnomerne rozdeľte do foriem (približne po 1 lyžici) a pečte 15 minút. Plech vyberte z rúry, teplotu znížte na 150 °C a pomocou pohára pritlačte stred koláčika na dno a vytvorte tak priehlbiny. Koláčiky nechajte 5 minút vychladnúť, potom ich opatrne vyberte z formičiek a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry a pečte ešte 8 až 10 minút. Tento krok spôsobí, že koláčiky budú pekne chrumkavé. Nechajte úplne vychladnúť.
- Na naplnenie použite džem, ktorý ste prepasírovali cez husté sitko, aby ste ho zbavili kúskov ovocia a ostal pekne hladký.