Zdravé raňajky plné chuti: Pažítková OMELETA S ČERVENOU ŠOŠOVICOU
4. 10. 2022, 6:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Witteková
Raňajky majú byť poriadne výživné a zasýtiť na dlhí čas. Presne také raňajky budete mať, ak si pripravíte túto labužnícku omeletu!
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 2-3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks šalotka
- 1 ks za hrsť nasekanej pažítky (plus na ozdobu)
- 70 g prosciutta
- 150 g cherry paradajok
- 50 g červenej šošovice
- 3 lyžice kyslej smotany
- 130 g mozzarelly
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Vajcia rozšľahajte s prelisovaným cesnakom, najemno nasekanou šalotkou, polovicou nasekanej pažítky, osoľte a okoreňte. Na panvici s malým množstvom oleja upečte 2 palacinky a odložte ich do tepla.
Krok 2
Do panvice, v ktorej ste piekli palacinky, pridajte trochu oleja a opečte na kocky nakrájané prosciutto. Pridajte k nemu umyté a na polovice prekrojené paradajky. Krátko opečte.
Krok 3
Šošovicu uvarte podľa návodu, prelejte cez sitko, nechajte odkvapkať a zmiešajte v miske so smotanou, s opečenou šunkou, paradajkami a mozzarellou nakrájanou na kocky. Pripravenou zmesou naplňte palacinky, preložte ich na polovice a pred podávaním ešte posypte pažítkou.