Reklama

Zdravé raňajky plné chuti: Pažítková OMELETA S ČERVENOU ŠOŠOVICOU

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Raňajky majú byť poriadne výživné a zasýtiť na dlhí čas. Presne také raňajky budete mať, ak si pripravíte túto labužnícku omeletu!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks vajcia
  • 2-3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks šalotka
  • 1 ks za hrsť nasekanej pažítky (plus na ozdobu)
  • 70 g prosciutta
  • 150 g cherry paradajok
  • 50 g červenej šošovice
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 130 g mozzarelly
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Vajcia rozšľahajte s prelisovaným cesnakom, najemno nasekanou šalotkou, polovicou nasekanej pažítky, osoľte a okoreňte. Na panvici s malým množstvom oleja upečte 2 palacinky a odložte ich do tepla.

Krok 2

Do panvice, v ktorej ste piekli palacinky, pridajte trochu oleja a opečte na kocky nakrájané prosciutto. Pridajte k nemu umyté a na polovice prekrojené paradajky. Krátko opečte.

Krok 3

Šošovicu uvarte podľa návodu, prelejte cez sitko, nechajte odkvapkať a zmiešajte v miske so smotanou, s opečenou šunkou, paradajkami a mozzarellou nakrájanou na kocky. Pripravenou zmesou naplňte palacinky, preložte ich na polovice a pred podávaním ešte posypte pažítkou.