Reklama

Zbaľte si do krabičky POKÉ! Kolegovia zblednú závisťou

Poke s nakladaným lososom

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Toto jedlo je ako stvorené na obed so sebou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    POKÉ BOWL

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Poke s nakladaným lososom

    Potrebujete:

    • 200 g ryže
    • 1 lyžica oleja
    • 200 g lososa (použiť môžete aj kuracie mäso alebo tofu)
    • 4 lyžice sójovej omáčky
    • šťava z jednej limetky
    • 1 lyžička medu
    • 1 šalátová uhorka
    • 4 reďkovky
    • 1 avokádo
    • 1 mrkva ";i:10;s:27:"130 g nastrúhanej kapusty ";i:11;s:42:"voliteľné: ananás, mango, edamame, ... ";i:12;s:10:"koriander ";i:13;s:19:"sezamové semienka ";i:14;s:23:"sladká čili omáčka

    POSTUP:

    1. Ryžu opražte na oleji, zalejte vodou a nechajte uvariť domäkka.
    2. Lososa nakrájajte na malé kocky. Sójovú omáčku zmiešajte s limetkovkou šťavou, medom, pridajte kúsky lososa a nechajte marinovať aspoň 10 minút. V rovnakej marináde môžete marinovať aj tofu alebo kuracie mäso, tie pred podávaním opražte na troške oleja, pri rybe to nie je potrebné.
    3. Uhorku a reďkovky nakrájajte na tenké kolieska, mrkvu nastrúhajte, avokádo rozrežte na polovicu a narežte na plátky. V prípade, že zvolíte ďalšie suroviny, nakrájajte ich na malé kúsky.
    4. Do misiek rozdeľte uvarenú ryžu, pridajte nakladaného lososa, zeleninu, posypte sezamovými semienkami, polejte sladkou čili omáčkou, prípadne dresingom podľa vlastného výberu.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.