Reklama

Zasnežená dobrota: Pavlovej torta s granátovým jablkom

Hera, Dr. Oetker, Stiockfood.com

Zdroj: Hera, Dr. Oetker, Stiockfood.com

Reklama

Zasnežená dobrota: Pavlovej torta s granátovým jablkom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Korpus:

  • 5 ks bielkov
  • 300 g krupicového cukru
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 ks a pol lyžice kukuričného škrobu (Gustin)
  • 1 ks granátové jablko na ozdobenie
  • 1 ks práškový cukor na posypanie

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany (obsah tuku 16 %)
  • 125 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

Krok 1

Bielky s cukrom vyšľahajte na hustú a lesklú penu (šľahajte asi 15 minút). Vmiešajte ocot a škrob.

Krok 2

Plech s rozmermi 30 x 40 cm vyložte papierom na pečenie. Predkreslite naň tvar torty, papier obráťte a lyžicou rozdeľte penu podľa predlohy.

Krok 3

Pečte pri teplote 120 stupňov Celzia asi hodinu, potom rúru vypnite, pootvorte a tortu v nej nechajte vychladnúť.

Krok 4

 Medzitým mascarpone zmiešajte s kyslou smotanou, s práškovým a vanilkovým cukrom. Do strednej časti torty rozotrite krém, ozdobte granátovým jablkom a posypte práškovým cukrom.