Zasnežená dobrota: Pavlovej torta s granátovým jablkom
21. 12. 2016, 10:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:12)

Zdroj: Hera, Dr. Oetker, Stiockfood.com
Reklama
Zasnežená dobrota: Pavlovej torta s granátovým jablkom
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Korpus:
- 5 ks bielkov
- 300 g krupicového cukru
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 ks a pol lyžice kukuričného škrobu (Gustin)
- 1 ks granátové jablko na ozdobenie
- 1 ks práškový cukor na posypanie
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany (obsah tuku 16 %)
- 125 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
Krok 1
Bielky s cukrom vyšľahajte na hustú a lesklú penu (šľahajte asi 15 minút). Vmiešajte ocot a škrob.
Krok 2
Plech s rozmermi 30 x 40 cm vyložte papierom na pečenie. Predkreslite naň tvar torty, papier obráťte a lyžicou rozdeľte penu podľa predlohy.
Krok 3
Pečte pri teplote 120 stupňov Celzia asi hodinu, potom rúru vypnite, pootvorte a tortu v nej nechajte vychladnúť.
Krok 4
Medzitým mascarpone zmiešajte s kyslou smotanou, s práškovým a vanilkovým cukrom. Do strednej časti torty rozotrite krém, ozdobte granátovým jablkom a posypte práškovým cukrom.