Reklama

ZAPEČTE ich v rúre: KURACIE prsia s fetou a cesnakovou pastou

kuracie

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Potešte seba aj okolie touto dobrotou.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie prsia, olej
  • 70 g fety
  • 30 g nadrobno nakrájaného hermelínu
  • 2 až 3 lyžice cesnakovej pasty
  • 2 až 3 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 100 g hlivy ustricovitej

Postup

Krok 1

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. V panvici rozpálime olej a mäso opekáme z každej strany 3 až 4 minúty.

Krok 2

Opečené mäso rozložíme do zapekacej misy. Fetu nahrubo nastrúhame, zmiešame s hermelínom, cesnakovou pastou, so smotanou a s petržlenovou vňaťou.

Krok 3

Zmes natrieme na mäso, podlejeme výpekom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme 15 až 20 minút.

Krok 4

Hlivu opečieme v panvici na oleji domäkka. Zapečené kuracie prsia podávame s varenými zemiakmi a s hlivou. Ozdobíme kôprom a rukolou.