ZAPEČTE ich v rúre: KURACIE prsia s fetou a cesnakovou pastou
4. 11. 2021, 14:14 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Potešte seba aj okolie touto dobrotou.
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks kuracie prsia, olej
- 70 g fety
- 30 g nadrobno nakrájaného hermelínu
- 2 až 3 lyžice cesnakovej pasty
- 2 až 3 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 100 g hlivy ustricovitej
Postup
Krok 1
Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. V panvici rozpálime olej a mäso opekáme z každej strany 3 až 4 minúty.
Krok 2
Opečené mäso rozložíme do zapekacej misy. Fetu nahrubo nastrúhame, zmiešame s hermelínom, cesnakovou pastou, so smotanou a s petržlenovou vňaťou.
Krok 3
Zmes natrieme na mäso, podlejeme výpekom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme 15 až 20 minút.
Krok 4
Hlivu opečieme v panvici na oleji domäkka. Zapečené kuracie prsia podávame s varenými zemiakmi a s hlivou. Ozdobíme kôprom a rukolou.