Zapečené HALUŠKY so slaninou: Skúste ich tentoraz bez bryndze
16. 5. 2021, 15:22 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Že to nie je možné? Vyskúšajte, neoľutujete!
- Dĺžka prípravy (min): 35
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 200 g hrubej múky
- 1 ks 200-250 g polohrubej múky
- 3 ks vajcia
- 1 ks soľ
- 1 ks mlieko
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 1 ks olej
- 1 ks cibuľu
- 120 g oravskej slaniny
- 1 ks petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Preosiate múky dajte do misy, pridajte 1 vajce, soľ, mlieko, kypriaci prášok a vypracujte polohusté cestíčko.

Video Player is loading.
Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Naučte sa ich od šikovných Majstrov haluškárov (VIDEO)Zdroj: Katarína Brunovská
Krok 2
Do vriacej osolenej vody hádžte halušky. Uvarené halušky vyberte a premyte ich studenou vodou.
Krok 3
Na oleji speňte nakrájanú cibuľu. Pridajte scedené halušky, premiešajte, vmiešajte dve rozšľahané vajcia, osoľte a na miernom plameni urobte praženicu.
Krok 4
Halušky preložte do olejom potretej zapekacej misy a v rúre pri teplote 190 °C zapečte. Na kocky nakrájanú slaninu opečte v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypte opečenou slaninou a dozdobte petržlenovou vňaťou.