Reklama

Zapečené HALUŠKY so slaninou: Skúste ich tentoraz bez bryndze

halusky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Že to nie je možné? Vyskúšajte, neoľutujete!

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 200 g hrubej múky
  • 1 ks 200-250 g polohrubej múky
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mlieko
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1 ks olej
  • 1 ks cibuľu
  • 120 g oravskej slaniny
  • 1 ks petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Preosiate múky dajte do misy, pridajte 1 vajce, soľ, mlieko, kypriaci prášok a vypracujte polohusté cestíčko. 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Naučte sa ich od šikovných Majstrov haluškárov (VIDEO)
    Zdroj: Katarína Brunovská

    Krok 2

    Do vriacej osolenej vody hádžte halušky. Uvarené halušky vyberte a premyte ich studenou vodou.

    Krok 3

    Na oleji speňte nakrájanú cibuľu. Pridajte scedené halušky, premiešajte, vmiešajte dve rozšľahané vajcia, osoľte a na miernom plameni urobte praženicu.

    Krok 4

    Halušky preložte do olejom potretej zapekacej misy a v rúre pri teplote 190 °C zapečte. Na kocky nakrájanú slaninu opečte v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypte opečenou slaninou a dozdobte petržlenovou vňaťou.