Reklama

Zapečené FLIAČKY s kapustou a tekvicou: Tieto sú ale celozrnné!

placky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Znížte si cholesterol a dostaňte do tela vitamíny.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 200 g celozrnných fliačkov
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks olej
  • 300 g hlávkovej kapusty
  • 300 g oranžovej tekvice
  • 1 ks petržlenovú vňať
  • 100 g mozzarelly
  • 130 ml kyslej smotany
  • 60 g údeného syra
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte nakrájanú kapustu, posoľte a na miernom ohni 5 minút poduste.

Krok 2

Do panvice pridajte na kocky nakrájanú tekvicu, okoreňte mletým čiernym korením a spolu pár minút duste.

Krok 3

Cestoviny uvarené v posolenej vode sceďte, pokvapkajte olejom a spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridajte do panvice k zelenine.

Krok 4

Mozzarellu natrhajte na kúsky, zmiešajte s kyslou smotanou, nahrubo postrúhaným údeným syrom a posoľte. Zapekaciu misu potrite olejom a rozložte do nej podusenú zeleninu s cestovinami. Polejte smotanovou zmesou, povrch pokvapkajte olejom, vložte do vyhriatej rúry a zapekajte približne 30 minút. Podávajte so šalátom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!