Zapečené FLIAČKY s kapustou a tekvicou: Tieto sú ale celozrnné!
14. 5. 2021, 16:40 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Znížte si cholesterol a dostaňte do tela vitamíny.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 200 g celozrnných fliačkov
- 1 ks cibuľu
- 1 ks olej
- 300 g hlávkovej kapusty
- 300 g oranžovej tekvice
- 1 ks petržlenovú vňať
- 100 g mozzarelly
- 130 ml kyslej smotany
- 60 g údeného syra
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte nakrájanú kapustu, posoľte a na miernom ohni 5 minút poduste.
Krok 2
Do panvice pridajte na kocky nakrájanú tekvicu, okoreňte mletým čiernym korením a spolu pár minút duste.
Krok 3
Cestoviny uvarené v posolenej vode sceďte, pokvapkajte olejom a spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridajte do panvice k zelenine.
Krok 4
Mozzarellu natrhajte na kúsky, zmiešajte s kyslou smotanou, nahrubo postrúhaným údeným syrom a posoľte. Zapekaciu misu potrite olejom a rozložte do nej podusenú zeleninu s cestovinami. Polejte smotanovou zmesou, povrch pokvapkajte olejom, vložte do vyhriatej rúry a zapekajte približne 30 minút. Podávajte so šalátom.