ZAPEČENÉ cestoviny s údeným mäsom: Veľkou lyžicou na ne!
24. 1. 2022, 9:40 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Nájdite tú najväčšiu a šup do žalúdka.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 350 g cestovín
- 200 g údeného mäsa
- 3 ks natvrdo uvarené vajcia
- 120 g masla
- 3 ks vajcia
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks petržlenova vňať
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme a odložíme do misy. Údené mäso nakrájame na menšie kúsky, vychladnuté vajcia na plátky a spolu vmiešame do cestovín .
Krok 2
Asi 60 g zmäknutého masla vymiešame so žĺtkami, posolíme, okoreníme, pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov, prisypeme nasekanú petržlenovu vňať a zamiešame do masy .
Krok 3
Zapekaciu misu vymastíme, naplníme zmesou, na povrch dáme zvyšné kúsky masla, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C zapečieme. Po zapečení pokrájame a podávame so šalátom.