Reklama

ZAPEČENÉ cestoviny s údeným mäsom: Veľkou lyžicou na ne!

cestoviny

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nájdite tú najväčšiu a šup do žalúdka.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 350 g cestovín
  • 200 g údeného mäsa
  • 3 ks natvrdo uvarené vajcia
  • 120 g masla
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks petržlenova vňať

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme a odložíme do misy. Údené mäso nakrájame na menšie kúsky, vychladnuté vajcia na plátky a spolu vmiešame do cestovín .

Krok 2

Asi 60 g zmäknutého masla vymiešame so žĺtkami, posolíme, okoreníme, pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov, prisypeme nasekanú petržlenovu vňať a zamiešame do masy .

Krok 3

Zapekaciu misu vymastíme, naplníme zmesou, na povrch dáme zvyšné kúsky masla, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C zapečieme. Po zapečení pokrájame a podávame so šalátom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!