Zapečená mozzarella s pestom: Výrazná talianska kuchyňa
16. 7. 2019, 8:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:20)

Zdroj: Anza
Reklama
Zapečená mozzarella s pestom: Výrazná talianska kuchyňa
- Dĺžka prípravy (min): 70
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na pesto:
- 100 g špenátových listov
- 120 ml olivového oleja
- 20 g parmezánu
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 25 g arašidov
Na zemiaky:
- 800 g zemiakov
- 1 lyžica zemiakového škrobu
- 400 g mozzarelly
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Špenátové listy umyte a nechajte odkvapkať. Natrhajte ich do mixéra, prilejte olivový olej, pridajte strúhaný parmezán, cesnak a arašidy. Rozmixujte. Na záver dochuťte soľou a korením.
Krok 2
Zemiaky nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké plátky. Vložte do misy, pridajte škrob a pesto. Všetko premiešajte a dajte do pekáča. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút.
Krok 3
Syr nakrájajte na plátky, poukladajte na zemiaky a dopečte ešte asi 5 minút.