Reklama

Zapečená mozzarella s pestom: Výrazná talianska kuchyňa

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zapečená mozzarella s pestom: Výrazná talianska kuchyňa

  • Dĺžka prípravy (min): 70
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na pesto:

  • 100 g špenátových listov
  • 120 ml olivového oleja
  • 20 g parmezánu
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 25 g arašidov

Na zemiaky:

  • 800 g zemiakov
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 400 g mozzarelly
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Špenátové listy umyte a nechajte odkvapkať. Natrhajte ich do mixéra, prilejte olivový olej, pridajte strúhaný parmezán, cesnak a arašidy. Rozmixujte. Na záver dochuťte soľou a korením.

Krok 2

Zemiaky nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké plátky. Vložte do misy, pridajte škrob a pesto. Všetko premiešajte a dajte do pekáča. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút.

Krok 3

Syr nakrájajte na plátky, poukladajte na zemiaky a dopečte ešte asi 5 minút.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!