Zabudnite na ryžu! Je tu REZANCOVÝ NÁKYP z niťoviek
13. 7. 2021, 11:29 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Dnes stavte na sladký obed.
- Dĺžka prípravy (min): 65
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g niťoviek
- 3 ks vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 500 g tvarohu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ks kôru z 1 citróna v bio kvalite
- 30 g hrozienok
- 1 balenie hotového lístkového cesta
- 100 ml kyslej smotany";i:10;s:9:"1 ks soľ
Na ozdobenie:
- 1 ks ovocný kompót (jahodový, malinový)
Postup
Krok 1
Niťovky uvaríme v slanej vode a scedíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a s maslom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, umyté hrozienka, smotanu a uvarené rezance. Nakoniec vmiešame z bielkov ušľahaný sneh a všetko premiešame.
Krok 2
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Olejom potretý pekáč vyložíme polovicou rozvaľkaného lístkového cesta, rovnomerne rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou cesta.
Krok 3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 až 25 minút. Servírujeme posypané práškovým cukrom a s ovocným kompótom, poliate hustou šťavou.