Reklama

Zabudnite na ryžu! Je tu REZANCOVÝ NÁKYP z niťoviek

nakyp

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dnes stavte na sladký obed.

  • Dĺžka prípravy (min): 65
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g niťoviek
  • 3 ks vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 500 g tvarohu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ks kôru z 1 citróna v bio kvalite
  • 30 g hrozienok
  • 1 balenie hotového lístkového cesta
  • 100 ml kyslej smotany";i:10;s:9:"1 ks soľ

Na ozdobenie:

  • 1 ks ovocný kompót (jahodový, malinový)

Postup

Krok 1

Niťovky uvaríme v slanej vode a scedíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a s maslom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, umyté hrozienka, smotanu a uvarené rezance. Nakoniec vmiešame z bielkov ušľahaný sneh a všetko premiešame.

Krok 2

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Olejom potretý pekáč vyložíme polovicou rozvaľkaného lístkového cesta, rovnomerne rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Krok 3

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 až 25 minút. Servírujeme posypané práškovým cukrom a s ovocným kompótom, poliate hustou šťavou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!