Reklama

Vyskúšajte SLEPAČÍ vývar trochu inak: Pikantný s karí

polievka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nech vám to doma dnes krásne vyvoniava.

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 500 g slepačích trupov + kuracie prsia
  • 1 lyžica oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 4 - 5 ks strúčikov cesnaku
  • 1/2 lyžica nasekaného zázvoru
  • 1 lyžica karí
  • 100 g ryže
  • 1,5 l slepačieho vývaru
  • 1 ks paradajku
  • 1 - 2 lyžica citrónovej šťavy (nemusí byť)";i:10;s:45:"1 ks čerstvú nasekanú petržlenovú vňať";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

V hrnci na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu a po 3 minútach pridajte nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Za občasného miešania opekajte na miernom ohni asi 2 minúty.

Krok 2

Pridajte karí a ryžu, premiešajte a po 5 minútach vložte umyté kuracie prsia a trupy. Zalejte slepačím vývarom a keď polievka začne vrieť, zmiernite oheň.

Krok 3

Varte asi 35 minút, kým mäso nie je mäkké. Vyberte ho aj z trupmi z hrnca a polievku rozmixujte. Na miernom ohni znova prevarte. Pridajte olúpanú, nakrájanú paradajku, podľa potreby osoľte, okoreňte a dochuťte citrónovou šťavou.

Krok 4

Odložené mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ho do hrnca. Prevarte asi 2 minúty, pridajte nasekanú vňať a odstavte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!