Vyskúšajte SLEPAČÍ vývar trochu inak: Pikantný s karí
7. 12. 2020, 13:17 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Nech vám to doma dnes krásne vyvoniava.
- Dĺžka prípravy (min): 55
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 500 g slepačích trupov + kuracie prsia
- 1 lyžica oleja
- 1 ks cibuľu
- 4 - 5 ks strúčikov cesnaku
- 1/2 lyžica nasekaného zázvoru
- 1 lyžica karí
- 100 g ryže
- 1,5 l slepačieho vývaru
- 1 ks paradajku
- 1 - 2 lyžica citrónovej šťavy (nemusí byť)";i:10;s:45:"1 ks čerstvú nasekanú petržlenovú vňať";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
V hrnci na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu a po 3 minútach pridajte nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Za občasného miešania opekajte na miernom ohni asi 2 minúty.
Krok 2
Pridajte karí a ryžu, premiešajte a po 5 minútach vložte umyté kuracie prsia a trupy. Zalejte slepačím vývarom a keď polievka začne vrieť, zmiernite oheň.
Krok 3
Varte asi 35 minút, kým mäso nie je mäkké. Vyberte ho aj z trupmi z hrnca a polievku rozmixujte. Na miernom ohni znova prevarte. Pridajte olúpanú, nakrájanú paradajku, podľa potreby osoľte, okoreňte a dochuťte citrónovou šťavou.
Krok 4
Odložené mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ho do hrnca. Prevarte asi 2 minúty, pridajte nasekanú vňať a odstavte.