Reklama

Vyberte zásoby JABĹČOK a orieškov zo špajze na túto extra roládu

kolac

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vianoce a jabĺčka patria k sebe.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 4 ks vajcia
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 5 ks väčších jabĺk
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ks práškový cukor na posypanie

Postup

Krok 1

Celé vajcia vyšľahajte s krupicovým cukrom. Pridajte po lyžiciach preosiatu múku a zľahka premiešajte. Ošúpané jablká nahrubo postrúhajte, zmiešajte s vanilínovým cukrom a škoricou.

Krok 2

Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a ochutené jablká rovnomerne rozložte na papier. Cesto vylejte na ochutené jablká a rozotrite.

Krok 3

Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Na upečený plát dajte papier na pečenie, jemne pritlačte a cesto opatrne preklopte na pracovnú dosku. 

Krok 4

Stiahnite vrchný papier a pomocou spodného zrolujte. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a pokrájajte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!