Vyberte zásoby JABĹČOK a orieškov zo špajze na túto extra roládu
14. 12. 2021, 9:45 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Vianoce a jabĺčka patria k sebe.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 4 ks vajcia
- 6 lyžíc krupicového cukru
- 6 lyžíc hladkej múky
- 5 ks väčších jabĺk
- 50 g nasekaných vlašských orechov
- 2 lyžice mletej škorice
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ks práškový cukor na posypanie
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľahajte s krupicovým cukrom. Pridajte po lyžiciach preosiatu múku a zľahka premiešajte. Ošúpané jablká nahrubo postrúhajte, zmiešajte s vanilínovým cukrom a škoricou.
Krok 2
Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a ochutené jablká rovnomerne rozložte na papier. Cesto vylejte na ochutené jablká a rozotrite.
Krok 3
Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Na upečený plát dajte papier na pečenie, jemne pritlačte a cesto opatrne preklopte na pracovnú dosku.
Krok 4
Stiahnite vrchný papier a pomocou spodného zrolujte. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a pokrájajte.