
Víkendové menu ako sa patrí: Domáce CESTOVINY S TEĽACÍM mäsom a letnou zeleninou
Víkendové menu ako sa patrí: Domáce CESTOVINY S TEĽACÍM mäsom a letnou zeleninou
Recept, ktorý vám rozvonia celú kuchyňu! Tieto cestoviny s teľacím mäsom budete zbožňovať.
- 90 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 ghladkej múky typu 00
- 1 lyžicasoli
- 1 kszmes nadrobno nasekaných byliniek
- 4 ksvajcia
- 400 gteľacieho zadného
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
- 1 kscibuľa
- 1 ksmladá zelenina (mrkva, fenikel, hrášok)
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 180 mlsmotany na varenie
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 kssyr na strúhanie
- 1 ksmleté čili
Postup
krok
Múku premiešajte so soľou, nasekanými bylinkami a vajcami. Za stáleho miesenia pridávajte vodu, kým cesto nebude pevné, pružné a homogénne. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
krok
Cesto rozdeľte na 4 časti, jednu z nich natenko (1-2 mm) vyvaľkajte. Zvyšné časti cesta zabaľte do fólie.
krok
Kolieskom na cesto povykrajujte z cesta obdĺžniky s rozmermi 4 x 3 cm (3 cm strany môžu byť vlnkované). Dlhšie strany pritlačte k sebe v strede tak, aby vznikli mašličky s vlnkovanými okrajmi. Mašličky nechajte vysušiť.
krok
Teľacie mäso očistite a nakrájajte priečne cez svalové vlákna na rezne. Zľahka vyklepte medzi dvoma igelitovými vreckami. Osolené a okorenené teľacie opečte z oboch strán na horúcom oleji. Mäso vyberte z panvice a odložte na tanier.
krok
Do panvice prilejte olej a opečte na ňom cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, mladú mrkvu a fenikel nakrájané na tenké plátky. Osoľte a okoreňte. Ku koncu pridajte prelisovaný cesnak.
krok
Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Mašličky sceďte, ale nechajte si trochu vody.
krok
Do panvice so zeleninou vlejte smotanu na varenie a pár lyžíc vody z cestovín. Nechajte variť, kým omáčka nezhustne. Do omáčky pridajte hrášok a nakrájané opečené mäso aj s tekutinou, ktorá po ňom na tanieri zostala. Mäso a hrášok prevarte.
krok
Do omáčky primiešajte mašličky a keď treba, zrieďte ju pár lyžicami odloženej vody. Dochuťte soľou a korením, prípadne nastrúhaným syrom a mletým čili. Môžete podávať.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
