Reklama

Vianočné Pečie celé Slovensko: Upečte si s celebritami tento SUPER RECEPT

Vianočný špeciál Pečie celé Slovensko vás pobaví, ale aj niečo nové naučí. Rovnako ako aj známe tváre, ktoré sa podujali spolu na Vianoce niečo napiecť.

Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko

Reklama

Čerešničkou na torte po finále šou Pečie celé Slovensko bude opäť vianočný špeciál s celebritami. Pozrite, čo budú piecť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čerstvá VÍŤAZKA Pečie celé Slovensko robí božské OPERA REZY: Aha, má PARÁDNY RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Na Vianoce do pekárskeho stanu šou Pečie celé Slovensko aj tento rok zavítajú známe tváre z televíznych obrazoviek: speváčka Katarína Koščová, moderátor Martin Nikodým, herečky Dominika Kavaschová a Jana Kovalčiková, herec a scenárista Andy Kraus a herec a zabávač Peter Marcin, píše portál Nový Čas pre Ženy.

    Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko

    Vianočný špeciál Pečie celé Slovensko vás pobaví, ale aj niečo nové naučí. Rovnako ako aj známe tváre, ktoré sa podujali spolu na Vianoce niečo napiecť.

    O titul vianočného majstra pekára zabojujú v dvoch pekárskych výzvach. V technickej výzve sa potrápia s prípravou včelích úlikov a  v kreatívnej výzve ukážu svoje nápady a originalitu pri príprave vianočných rolád od výmyslu sveta. Čo myslíte, ako to dopadne?

    Už v nedeľu 17.decembra si môžete zmerať cukrárske sily s celebritami aj vy. Upečte si včelie úliky podľa receptu, ktorý budú mať aj oni.

    Včelie úliky

    30 kúskov, príprava: 45 minút, pečenie: 12 minút

    Zdroj: MILAN_KRUPCIK/RTVS

    Pečie celé Slovensko - včelie úliky

    Potrebujete:

    NA SUŠIENKY:

    • 100 g hladkej múky
    • 30 g práškového cukru
    • 30 g mandľovej múky
    • vanilínová aróma
    • 50 g masla
    • kôra z 1/2 citróna
    • 2 žĺtky

    NA ÚLIKY:

    • 100 g práškového cukru
    • 160 g pomletých sušienok
    • 60 g mletých lieskovcov
    • 40 g masla
    • 2 PL rumu
    • 60 g tmavej čokolády 70 %
    • 40 ml sladeného kondenzovaného mlieka
    • kakao a práškový cukor na vysypanie formičiek
    • práškový cukor na posypanie

    NA KRÉM:

    • 125 g masla
    • 80 g práškového cukru
    • 3 PL vaječného likéru

    POSTUP:

    Na sušienky preosejeme múku a práškový cukor do misy, pridáme mandľovú múku, pokrájané maslo, vanilínovú arómu, nastrúhanú citrónovú kôru a žĺtky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať. Potom rozvaľkáme na hrúbku 2 mm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C do svetlohneda. Po upečení odložíme 30 koliesok a zvyšné zomelieme. Na úliky dáme do misy práškový cukor, pomleté mandľové sušienky, pomleté oriešky, maslo, rum, čokoládu nasekanú najemno, kondenzované mlieko a vypracujeme na súdržnú hmotu. Navážime si 15 g guľky, ktoré dáme zachladiť. Na krém všetky suroviny spolu vyšľaháme nahladko. Formičky na osie hniezda vysypeme kakaom a práškovým cukrom. Naplníme vychladenými guľkami, do stredu urobíme pomocou tvarovača dierku, vyklopíme z formy, uložíme do stojana na úliky, naplníme krémom a priložíme koliesko sušienky. Keď úliky stuhnú, preklopíme ich a pred podávaním zľahka posypeme práškovým cukrom.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: