Vianočné Pečie celé Slovensko: Upečte si s celebritami tento SUPER RECEPT
15. 12. 2023, 8:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko
Čerešničkou na torte po finále šou Pečie celé Slovensko bude opäť vianočný špeciál s celebritami. Pozrite, čo budú piecť!
Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko
Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko
Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Na Vianoce do pekárskeho stanu šou Pečie celé Slovensko aj tento rok zavítajú známe tváre z televíznych obrazoviek: speváčka Katarína Koščová, moderátor Martin Nikodým, herečky Dominika Kavaschová a Jana Kovalčiková, herec a scenárista Andy Kraus a herec a zabávač Peter Marcin, píše portál Nový Čas pre Ženy.
Zdroj: RTVS/ Pečie celé Slovensko
Vianočný špeciál Pečie celé Slovensko vás pobaví, ale aj niečo nové naučí. Rovnako ako aj známe tváre, ktoré sa podujali spolu na Vianoce niečo napiecť.
O titul vianočného majstra pekára zabojujú v dvoch pekárskych výzvach. V technickej výzve sa potrápia s prípravou včelích úlikov a v kreatívnej výzve ukážu svoje nápady a originalitu pri príprave vianočných rolád od výmyslu sveta. Čo myslíte, ako to dopadne?
Už v nedeľu 17.decembra si môžete zmerať cukrárske sily s celebritami aj vy. Upečte si včelie úliky podľa receptu, ktorý budú mať aj oni.
Včelie úliky
30 kúskov, príprava: 45 minút, pečenie: 12 minút
Zdroj: MILAN_KRUPCIK/RTVS
Pečie celé Slovensko - včelie úliky
Potrebujete:
NA SUŠIENKY:
- 100 g hladkej múky
- 30 g práškového cukru
- 30 g mandľovej múky
- vanilínová aróma
- 50 g masla
- kôra z 1/2 citróna
- 2 žĺtky
NA ÚLIKY:
- 100 g práškového cukru
- 160 g pomletých sušienok
- 60 g mletých lieskovcov
- 40 g masla
- 2 PL rumu
- 60 g tmavej čokolády 70 %
- 40 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- kakao a práškový cukor na vysypanie formičiek
- práškový cukor na posypanie
NA KRÉM:
- 125 g masla
- 80 g práškového cukru
- 3 PL vaječného likéru
POSTUP:
Na sušienky preosejeme múku a práškový cukor do misy, pridáme mandľovú múku, pokrájané maslo, vanilínovú arómu, nastrúhanú citrónovú kôru a žĺtky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať. Potom rozvaľkáme na hrúbku 2 mm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C do svetlohneda. Po upečení odložíme 30 koliesok a zvyšné zomelieme. Na úliky dáme do misy práškový cukor, pomleté mandľové sušienky, pomleté oriešky, maslo, rum, čokoládu nasekanú najemno, kondenzované mlieko a vypracujeme na súdržnú hmotu. Navážime si 15 g guľky, ktoré dáme zachladiť. Na krém všetky suroviny spolu vyšľaháme nahladko. Formičky na osie hniezda vysypeme kakaom a práškovým cukrom. Naplníme vychladenými guľkami, do stredu urobíme pomocou tvarovača dierku, vyklopíme z formy, uložíme do stojana na úliky, naplníme krémom a priložíme koliesko sušienky. Keď úliky stuhnú, preklopíme ich a pred podávaním zľahka posypeme práškovým cukrom.