Reklama
Vianoce na Záhorí: Kyslá šošovicová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 g šošovice
- 2 ks väčšie zemiaky
- 200 ml kyslého mlieka
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica kryštálového cukru (nemusí byť)
- 1 ks bobkový list
- 1 lyžica soli
Postup
Krok 1
Umytú šošovicu namočíme cez noc do vody. Na druhý deň ju v tej istej vode varíme s bobkovým listom asi 30 minút.
Krok 2
K šošovici pridáme nakrájané očistené zemiaky. Varíme asi 30 minút, kým sa nezačnú rozpadávať.
Krok 3
Z kyslého mlieka a múky pripravíme zátrepku, vlejeme ju do polievky, osolíme a necháme prevrieť. Na vyváženie chuti môžeme pridať lyžicu cukru.