S Veronikou a jej deťmi: Zdravé JABLKOVÉ mňamky!
3. 9. 2021, 14:18 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková
Reklama
Jabĺčok nie je nikdy dosť. Ak ich nezjete všetky surové alebo v koláči, pripravte detskú výživu. Budú sa zalizovať aj dospeláci, uvidíte!
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková
Galéria k článku
8 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Rýchly dezert z JABLKA a OVSENÝCH VLOČIEK: Poriadne šťavnatý a zdravý!Jablkové pyré
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková
Jablkové pyré
2-3 POHÁRE (200 ML), PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20-30 MINÚT
- Ošúpte 1-1,5 kg jabĺk, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na malé kúsky. Jablká môžete aj nastrúhať, varenie tak bude trvať kratšie.
- Nakrájané jablká vsypte do širšieho a hlbšieho hrnca, pridajte šťavu z jedného väčšieho citróna, 1 lyžicu mletej škorice, 4-5 lyžíc trstinového cukru a prilejte 100 ml vody. Priveďte do varu a miešajte.
- Keď sú jablká úplne mäkké a rozvarené, rozmixujte ich, aby vzniklo hladké pyré. Ešte horúce ho plňte do pripravených čistých a vysterilizovaných pohárikov. Pri izbovej teplote nechajte vychladnúť a potom ich stačí skladovať už iba v komore, teda ak z nich niečo ostane...
- Pyré môžete podávať s rannou kašou, s lievancami alebo len tak s piškótami. A keby ste chceli s deťmi maškrtiť aj vy, pokojne do horúceho jablkového pyré zamiešajte nasekanú horkú čokoládu, ktorá sa v ňom roztopí.