Reklama

S Veronikou a jej deťmi: Zdravé JABLKOVÉ mňamky!

S Veronikou a jej deťmi

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura WItteková

Reklama

Jabĺčok nie je nikdy dosť. Ak ich nezjete všetky surové alebo v koláči, pripravte detskú výživu. Budú sa zalizovať aj dospeláci, uvidíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly dezert z JABLKA a OVSENÝCH VLOČIEK: Poriadne šťavnatý a zdravý!

    Jablkové pyré

    2-3 POHÁRE (200 ML), PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20-30 MINÚT

    1. Ošúpte 1-1,5 kg jabĺk, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na malé kúsky. Jablká môžete aj nastrúhať, varenie tak bude trvať kratšie.
    2. Nakrájané jablká vsypte do širšieho a hlbšieho hrnca, pridajte šťavu z jedného väčšieho citróna, 1 lyžicu mletej škorice, 4-5 lyžíc trstinového cukru a prilejte 100 ml vody. Priveďte do varu a miešajte.
    3. Keď sú jablká úplne mäkké a rozvarené, rozmixujte ich, aby vzniklo hladké pyré. Ešte horúce ho plňte do pripravených čistých a vysterilizovaných pohárikov. Pri izbovej teplote nechajte vychladnúť a potom ich stačí skladovať už iba v komore, teda ak z nich niečo ostane...
    4. Pyré môžete podávať s rannou kašou, s lievancami alebo len tak s piškótami. A keby ste chceli s deťmi maškrtiť aj vy, pokojne do horúceho jablkového pyré zamiešajte nasekanú horkú čokoládu, ktorá sa v ňom roztopí.