Reklama

S Veronikou a jej deťmi: Varíme zlatý poklad

Úžasná polievočka zahreje aj zasýti. A je plná vitamínov

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Vývar je základ. A Julko s Vilkom ho majú naozaj veľmi radi. Jeden zje z polievky viac mäsa, druhý viac mrkvy a knedličiek, ale obaja sa z nej dokážu poriadne najesť!

Slepačí vývar s krupicovými knedličkami

S Veronikou a jej deťmi

Zdroj: Laura Witteková

S Veronikou a jej deťmi

4 – 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 130 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 ml vody
  • maslo
  • štipka soli
  • 100 g krupice
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce

POSTUP:

  1. Do veľkého hrnca dajte polovicu umytej sliepky, 2-3 stredne veľké očistené petržleny, 4 mrkvy, štvrť stredne veľkého zeleru a 1 malú cibuľu, pokrájané na väčšie kusy. Zalejte studenou vodou. Pridajte po 5 zrniečok nového a čierneho korenia, soľ a 2 bobkové listy. Keď vývar začne vrieť, odoberte z povrchu penu. Oheň znížte na minimum a varte aspoň dve hodiny. Z vývaru odoberte niekoľko naberačiek do menšieho kastrólika a priveďte do varu. Tam zavaríte knedličky.
  2. Do ďalšieho menšieho hrnca dajte 250 ml vody spolu s 1 lyžicou masla, so štipkou soli a nechajte zovrieť. Vsypte 100 g detskej krupice a za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Odstavte, pridajte za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 1 vajce a dobre zapracujte.
  3. Pomocou dvoch lyžičiek tvarujte z krupicovej hmoty malé knedličky a zavarte ich do pripraveného vriaceho vývaru. Hneď ako vyplávajú na povrch, sú hotové a môžete ich vybrať.
  4. Do taniera naložte dobrú porciu vývaru, zeleniny, mäsa a krupicových knedličiek, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a pustite sa do jedenia.