S Veronikou a jej deťmi: PIZZA TYČINKY plné Talianska
13. 8. 2021, 16:28 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Reklama
Cesto na pizzu je veľmi variabilné, tentoraz si môžete z neho pripraviť tyčinky. Naplňte ich podľa želania detí.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Galéria k článku
9 fotografiíPrejsť do galérie
Pizza tyčinky

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Plné Talianska
12 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE
POSTUP:
- Do misy dajte 250 g hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 4 g sušeného droždia, pol lyžičky soli, 125 ml vlažnej vody a vymieste hladké, pružné cesto. Vložte ho do pomúčenej misy, zakryte fóliou a nechajte hodinu kysnúť.
- Zatiaľ pripravte paradajkovú omáčku: Do hrnca dajte 2 lyžice olivového oleja a rozohrejte. Vhoďte nadrobno nakrájanú šalotku a osmažte. Pridajte dva strúčiky nasekaného cesnaku a minútku zahrievajte. Vlejte 200 g paradajkovej passaty, pridajte lyžičku sušeného oregana, lyžičku cukru, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte, povarte 5 minút a odstavte.
- Vykysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 4-5 mm do tvaru obdĺžnika. Cesto radielkom prerežte na 12 kúskov. Na každý natrite lyžičku paradajkovej omáčky, poukladajte salámu alebo šunku, nakrájanú mozzarellu, pridajte lístky bazalky a zaviňte ako malé rolády. Okraje zasuňte pod seba a paličky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrite olivovým olejom vymiešaným s pretlačeným alebo nasekaným cesnakom. Vložte do rúry vyhriatej na 220 °C a pečte 10-12 minút tak, aby bol povrch zlatý. Hotové paličky vyberte z rúry a ešte teplé podávajte so zvyšnou paradajkovou omáčkou.