Vegetariánska PAŠTÉTA vás očarí: HUBOVO-ESTRAGÓNOVÁ pochúťka nemá obdobu!
15. 3. 2024, 18:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Domáca paštéta chutí stokrát lepšie, než z obchodu. Vyskúšajte recept na vegetariánsku s hubami a estragónom. Rozhodne nebudete ľutovať!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie
HUBOVO-ESTRAGÓNOVÁ PAŠTÉTA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Lahodná hubová paštéta.
Potrebujete:
- 70 g masla
- 2 šalotky
- 1 malý pór (biela časť)
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g hnedých šampiňónov
- 100 g húb šimej
- 2 lyžičky celozrnnej horčice
- 2 lyžice creme fraîche
- 3 lyžice nakrájaného estragónu
- kapari";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:29:"extra panenský olivový olej";i:12;s:21:"šalát na podávanie
POSTUP:
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú šalotku, bielu časť póru a prelisovaný cesnak. Na nízkej teplote opekajte 7 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Zvýšte teplotu, pridajte očistené a nakrájané šampiňóny aj huby šimej a za stáleho miešania opekajte 10 minút, kým sa tekutina neodparí. Primiešajte horčicu, creme fraîche, paštétu osoľte a okoreňte. Varte ďalšie 2 minúty a pridajte estragón.
- Zmes nechajte vychladnúť a potom ju celú alebo len časť najemno rozmixujte.
- Paštétou natrite bagetu a podávajte ju s plátkom kapari a so šalátovými listami.
Inšpirujte sa ďalšími receptami z Dobrého jedla: