Reklama

Vegetariánska PAŠTÉTA vás očarí: HUBOVO-ESTRAGÓNOVÁ pochúťka nemá obdobu!

Lahodná hubová paštéta.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Domáca paštéta chutí stokrát lepšie, než z obchodu. Vyskúšajte recept na vegetariánsku s hubami a estragónom. Rozhodne nebudete ľutovať!

HUBOVO-ESTRAGÓNOVÁ PAŠTÉTA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Lahodná hubová paštéta.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Lahodná hubová paštéta.

Potrebujete:

  • 70 g masla
  • 2 šalotky
  • 1 malý pór (biela časť)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g hnedých šampiňónov
  • 100 g húb šimej
  • 2 lyžičky celozrnnej horčice
  • 2 lyžice creme fraîche
  • 3 lyžice nakrájaného estragónu
  • kapari";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:29:"extra panenský olivový olej";i:12;s:21:"šalát na podávanie

POSTUP:

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú šalotku, bielu časť póru a prelisovaný cesnak. Na nízkej teplote opekajte 7 minút, kým zelenina nezmäkne.
  2. Zvýšte teplotu, pridajte očistené a nakrájané šampiňóny aj huby šimej a za stáleho miešania opekajte 10 minút, kým sa tekutina neodparí. Primiešajte horčicu, creme fraîche, paštétu osoľte a okoreňte. Varte ďalšie 2 minúty a pridajte estragón.
  3. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju celú alebo len časť najemno rozmixujte.
  4. Paštétou natrite bagetu a podávajte ju s plátkom kapari a so šalátovými listami.

Inšpirujte sa ďalšími receptami z Dobrého jedla: