Reklama

Vaječné SUFLÉ so špenátom pre všetkých potomkov Pepka námorníka!

sufle

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Telo bude napapané a silné.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 60 g lístkov čerstvého špenátu
  • 500 ml mlieka
  • 8 ks vajec
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks bylinky
  • 1 ks cibuľka

Postup

Krok 1

Lístky čerstvého špenátu naparíme a po vychladnutí posekáme. Mlieko zohrejeme, pridáme nasekaný špenát, vajcia, osolíme a okoreníme. Zapekacie misky potrieme maslom a naplníme špenátovou hmotou.

Krok 2

Misky dáme do väčšej zapekacej misy s vysokým okrajom. Okolo misiek nalejeme vodu a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 30 minút. Po zapečení posypeme kolieskami cibuľky a bylinkami.