Reklama

V záplave sladkého dobre padne aj slaný koláč: Recept na QUICHE s hruškami a modrým syrom

Quiche s hruškami a modrým syrom.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Výborný recept na slaný koláč quiche, ktorého tajomstvom je krehké cesto a harmonická náplň kombinujúca sladkosť hrušiek s pikantnosťou modrého syra si obľúbite.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    OŠKVARKOVÁ PÁRTY HVIEZDA: Chutný a efektný slaný koláč na koniec roka!

    Poďte si s nami upiecť koláč naslano, ktorého základom je krehké cesto. Pri jeho príprave určite použite studené maslo aj vodu a nepremieste ho. Quiche sa vám odmení krehkosťou a bude sa rozplývať na jazyku. Autorka receptu, Veronika Kollárová má pre Vás aj dobrý tip: "Ak by sa pri pečení povrch rýchlo sfarboval dohneda, prikryte ho alobalom."

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Quiche s hruškami a modrým syrom.

    Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme pomocníkom do domácnosti. Fotografie posielajte do 2. januára na dobrejedlo@newsandmedia.sk

    QUICHE S HRUŠKAMI A MODRÝM SYROM

    6 AŽ 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 75 MINÚT
    Potrebujete:

    • 250 g hladkej múky

    • pol lyžičky soli

    • 170 g masla

    • 5 až 7 lyžíc studenej vody

    • 1 lyžica olivového oleja

    • 1 cibuľa

    • 2 strúčiky cesnaku

    • 100 ml šľahačkovej smotany

    • 200 ml kyslej smotany

    • 3 vajcia korenie

    • 1 lyžička sušeného tymianu

    • 3 zemiaky

    • 2 až 3 hrušky

    • syr niva

    POSTUP:
    1. Múku so soľou a maslom vypracujte do konzistencie mrveničky. Pridajte najskôr 5 lyžíc vody a začnite spracovávať cesto. Ďalšie lyžice vody pridajte, v prípade, že je cesto veľmi suché a ešte sa nespája.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Quiche s hruškami a modrým syrom.

    2. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke odležať. Potom cesto vyvaľkajte na veľkosť formy s priemerom 24 cm a preložte priamo do formy. Cesto jemne pritlačte na dno aj boky formy a pretŕčajúce okraje orežte. Na cesto položte papier na pečenie a vysypte sušené fazule. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C približne 20 minút, potom papier s fazuľami odstráňte a cesto pečte ešte 10 minút.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Quiche s hruškami a modrým syrom.

    3. Pripravte náplň: Na olivovom oleji osmažte cibuľu nakrájanú na plátky. Pridajte pretlačený cesnak, premiešajte a nechajte minútu smažiť. Odstavte.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Quiche s hruškami a modrým syrom.

    4. Zmiešajte šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, vajíčkami, so soľou, s korením, tymianom, osma- ženou cibuľou, s cesnakom a so zemiakmi, ktoré ste nakrájali na tenké plátky. Dobre premiešajte. 5. Na predpečené cesto nalejte polovicu náplne, na náplň poukladajte plátky hrušky, posypte rozdrobeným syrom a zalejte druhou polovicou náplne. Na vrch opäť poukladajte hrušky, posypte syrom a pekanovými orechmi. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 až 65 minút. Nechajte trochu vychladnúť a môžete podávať.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Quiche s hruškami a modrým syrom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.