Uvarte si s nami KAPUSTOVÉ ZÁVITKY: To budú cez víkend HODY!
27. 10. 2023, 6:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Tak schválne, kedy ste ich mali naposledy? Doprajte si chutné kapustové závitky už tento víkend.
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
Galéria k článku
50 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!KAPUSTOVÉ ZÁVITKY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Kapustové závitky
Potrebujete:
- 1 staršia žemľa
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 biela kapusta
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masla
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 250 g bravčového mletého mäsa
- 1 vajce
- 4 lyžice dlhozrnnej ryže
- 1 lyžička sušeného majoránu";i:10;s:15:"4 lyžice oleja";i:11;s:15:"1 lyžica rasce";i:12;s:27:"200 ml paradajkovej šťavy";i:13;s:28:"200 ml zeleninového vývaru";i:14;s:16:"štipka škorice";i:15;s:28:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Žemľu nakrájajte na plátky, zalejte ju 150 ml smotany a nechajte 15 minút odležať. V hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo vody. Z kapusty vyrežte hlúbik a vložte ju do vriacej vody. Chvíľku povarte a postupne z nej uvoľnite pomocou noža 8 celých listov. Vložte ich do studenej vody, vyberte a osušte.
- 200 g zvyšnej kapusty nastrúhajte na tenké rezance. Cibuľu nasekajte nadrobno. Na panvici rozhorúčte maslo a cibuľu. Pridajte nastrúhanú kapustu a opekajte dosklovita. Zalejte zvyšnou smotanou a varte asi 2 minúty.
- Polovičku petržlenovej vňate nasekajte a zamiešajte do kapusty. Nechajte trocha vychladnúť a spojte s ryžou, mäsom, so žemľou, s vajcom, so soľou, s korením a majoránom.
- Kapustové listy vložte medzi dve utierky a vyklepte na plocho. Do stredu každého listu dajte mäsovú zmes a zviňte do rolády.
- Rúru predhrejte na 160 °C. Na pekáči rozhorúčte olej a opečte na ňom rolády zo všetkých strán. Pridajte rascu a tiež chvíľu opekajte. Zalejte vývarom a paradajkovou šťavou, dochuťte soľou, škoricou a dajte na 45 až 50 minút piecť. Pred podávaním posypte závitky zvyšnou petržlenovou vňaťou.
Čítajte viac z Dobrého jedla: