Reklama

Uvarte si s nami KAPUSTOVÉ ZÁVITKY: To budú cez víkend HODY!

Kapustové závitky

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Tak schválne, kedy ste ich mali naposledy? Doprajte si chutné kapustové závitky už tento víkend.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 47.75%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!

    KAPUSTOVÉ ZÁVITKY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 staršia žemľa
    • 200 ml smotany na šľahanie
    • 1 biela kapusta
    • 1 cibuľa
    • 1 lyžica masla
    • 1 zväzok petržlenovej vňate
    • 250 g bravčového mletého mäsa
    • 1 vajce
    • 4 lyžice dlhozrnnej ryže
    • 1 lyžička sušeného majoránu";i:10;s:15:"4 lyžice oleja";i:11;s:15:"1 lyžica rasce";i:12;s:27:"200 ml paradajkovej šťavy";i:13;s:28:"200 ml zeleninového vývaru";i:14;s:16:"štipka škorice";i:15;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Žemľu nakrájajte na plátky, zalejte ju 150 ml smotany a nechajte 15 minút odležať. V hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo vody. Z kapusty vyrežte hlúbik a vložte ju do vriacej vody. Chvíľku povarte a postupne z nej uvoľnite pomocou noža 8 celých listov. Vložte ich do studenej vody, vyberte a osušte.
    2. 200 g zvyšnej kapusty nastrúhajte na tenké rezance. Cibuľu nasekajte nadrobno. Na panvici rozhorúčte maslo a cibuľu. Pridajte nastrúhanú kapustu a opekajte dosklovita. Zalejte zvyšnou smotanou a varte asi 2 minúty.
    3. Polovičku petržlenovej vňate nasekajte a zamiešajte do kapusty. Nechajte trocha vychladnúť a spojte s ryžou, mäsom, so žemľou, s vajcom, so soľou, s korením a majoránom.
    4. Kapustové listy vložte medzi dve utierky a vyklepte na plocho. Do stredu každého listu dajte mäsovú zmes a zviňte do rolády.
    5. Rúru predhrejte na 160 °C. Na pekáči rozhorúčte olej a opečte na ňom rolády zo všetkých strán. Pridajte rascu a tiež chvíľu opekajte. Zalejte vývarom a paradajkovou šťavou, dochuťte soľou, škoricou a dajte na 45 až 50 minút piecť. Pred podávaním posypte závitky zvyšnou petržlenovou vňaťou.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: