Uvaria sa samé! Marinované KURACIE STEHNÁ máte hotové šup-šup
Len ich naložte do jednoduchej marinády a potom preložte na pekáč. Stehienka vám isto budú veľmi chutiť!
- 65 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 8 ksvykostených horných kuracích stehien
- 1 ksolej
- 1 kssoľ
Na marinádu:
- 1 lyžicamedu
- 3 lyžicekečupu
- 2 lyžicebalzamového octu
- 2 lyžiceolivového oleja
- 1 lyžicasušených provensalských bylín
- 1 kssoľ
Postup
krok
V miske vymiešajte med, kečup, balzamový ocot, olej a ochuťte bylinkami a soľou. Kuracie mäso potrite marinádou tak, aby sa dostalo na všetky miesta. V uzavretej nádobe nechajte v chlade marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
krok
Marinované mäso rozložte do pekáča a dajte piecť na 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C alebo ho ugrilujte zvyčajným spôsobom na rozpálenom grile. V rúre podlievajte mäso vlastnou šťavou, prípadne trochou vody.
krok
Upečené mäso podávajte s kolieskami opečených zemiakov a s čerstvým listovým šalátom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
