Reklama

Upečte VYNIKAJÚCE MARCIPÁNOVÉ TOLIARIKY: Deti vám s nimi hravo pomôžu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upečte VYNIKAJÚCE MARCIPÁNOVÉ TOLIARIKY: Deti vám s nimi hravo pomôžu!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Úplne jednoduchý recept na marcipánové toliariky zvládnu aj deti! Upečte ich kľudne skôr pred Vianocami, vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia aj dva týždne...

    Deti milujú Vianoce, a preto si s nimi užite aj tento adventný čas! Napečte si spolu výborné pečivo, tešte sa zo spoločných chvíľ a zabudnite na predsviatočný stres. Takto od ruky to šlo pri výrobe chutných toliarikov našej cukrárke Veronike Kollárovej a jej dvom podareným synom.

    Zdroj: Laura Witteková

    Marcipánové toliariky upečte s deťmi - výborný recept!

    Marcipánové toliariky

    35 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 15 až 18 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g hladkej múky

    • 1 lyžička kypriaceho prášku

    • 125 g práškového cukru

    • 150 g masla

    • 2 žĺtky

    • pol lyžičky mletej vanilky

    • 40 g marcipánu

    • 40 g tmavej čokolády

    • 1 lyžica kakaa holandského typu

    • 1 bielok

    POSTUP:

    1. V mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridajte na malé kocky nakrájané maslo, žĺtky a vypracujte hladké cesto.

    2. Cesto rozdeľte na dve polovice. Do prvej pridajte vanilku a najemno nastrúhaný marcipán. Do druhého cesta primiešajte kakao a najemno nastrúhanú čokoládu. Obe cestá zvlášť krátko premieste, aby sa všetky suroviny prepojili. Cestá zabaľte do fólie a odložte na pol hodinu do chladničky.

    3. Čokoládové cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika a potrite ho bielkom. Marcipánové cesto vytvarujte na valec, ten položte na natreté čokoládové cesto a zaviňte ho. Takto pripravené cesto znova uložte do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhlo a dalo sa lepšie krájať. Ak chcete proces urýchliť, vložte ho do mrazničky na 30 minút.

    4. Cesto nakrájajte na doske na pol centimetra hrubé plátky. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečte približne 15 až 18 minút a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!

    Autori článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.