Upečte VYNIKAJÚCE MARCIPÁNOVÉ TOLIARIKY: Deti vám s nimi hravo pomôžu!
20. 11. 2024, 13:01 (aktualizované: 25. 11. 2024, 13:21)

Zdroj: NMH
Úplne jednoduchý recept na marcipánové toliariky zvládnu aj deti! Upečte ich kľudne skôr pred Vianocami, vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia aj dva týždne...
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
Deti milujú Vianoce, a preto si s nimi užite aj tento adventný čas! Napečte si spolu výborné pečivo, tešte sa zo spoločných chvíľ a zabudnite na predsviatočný stres. Takto od ruky to šlo pri výrobe chutných toliarikov našej cukrárke Veronike Kollárovej a jej dvom podareným synom.
Zdroj: Laura Witteková
Marcipánové toliariky upečte s deťmi - výborný recept!
Marcipánové toliariky
35 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 15 až 18 MINÚT
Potrebujete:
-
250 g hladkej múky
-
1 lyžička kypriaceho prášku
-
125 g práškového cukru
-
150 g masla
-
2 žĺtky
-
pol lyžičky mletej vanilky
-
40 g marcipánu
-
40 g tmavej čokolády
-
1 lyžica kakaa holandského typu
-
1 bielok
POSTUP:
-
V mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridajte na malé kocky nakrájané maslo, žĺtky a vypracujte hladké cesto.
-
Cesto rozdeľte na dve polovice. Do prvej pridajte vanilku a najemno nastrúhaný marcipán. Do druhého cesta primiešajte kakao a najemno nastrúhanú čokoládu. Obe cestá zvlášť krátko premieste, aby sa všetky suroviny prepojili. Cestá zabaľte do fólie a odložte na pol hodinu do chladničky.
-
Čokoládové cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika a potrite ho bielkom. Marcipánové cesto vytvarujte na valec, ten položte na natreté čokoládové cesto a zaviňte ho. Takto pripravené cesto znova uložte do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhlo a dalo sa lepšie krájať. Ak chcete proces urýchliť, vložte ho do mrazničky na 30 minút.
-
Cesto nakrájajte na doske na pol centimetra hrubé plátky. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečte približne 15 až 18 minút a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!