Upečte si ROZMARÍNOVÉ GRISSINI: Super RECEPT na chrumkanie pri telke
28. 12. 2024, 6:03 (aktualizované: 28. 12. 2024, 12:14)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Overený recept na domáce grissini sa vám zapáči. Výsledkom bude chrumkavá pochúťka na akúkoľvek príležitosť.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Fantastické SLANÉ TYČINKY, ktoré si urobíte nie len na Silvestra!Grissini z obchodu sú niekedy tak tvrdé, že by si človek na nich zuby vylámal. Avšak pri týchto to nehrozí! Naša cukrárka má pre vás výborný recept na domáce rozmarínové grissini, ktoré sú úžasne chrumkavé. Domáce grissini sú fantastické samé o sebe, ale aj môžete si ich aj namáčať do olivového oleja, alebo do chutného dipu.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Rozmarínové grissiny.
ROZMARÍNOVÉ GRISSINY
20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g hladkej múky
- 5 g sušeného droždia
- 50 g parmezánu
- trocha soli
- 40 g olivového oleja + na potretie
- 100 ml teplej vody
- rozmarín
POSTUP:
- V miske zmiešajte múku, droždie, nastrúhaný parmezán, soľ, olej a teplú vodu. Vypracujte hladké cesto. Vložte ho do misy potretej olivovým olejom, zakryte a nechajte kysnúť približne hodinu.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 3 až 4 mm a nakrájajte na dlhé paličky. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie, v strede jemne narežte nožom a potrite olivovým olejom. Posypte nasekaným rozmarínom a vložte do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečte približne 10 minút, aby získali zlatú farbu.