Reklama

Upečte si ROZMARÍNOVÉ GRISSINI: Super RECEPT na chrumkanie pri telke

Rozmarínové grissiny.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Overený recept na domáce grissini sa vám zapáči. Výsledkom bude chrumkavá pochúťka na akúkoľvek príležitosť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 2:07
Remaining Time 2:07
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické SLANÉ TYČINKY, ktoré si urobíte nie len na Silvestra!

    Grissini z obchodu sú niekedy tak tvrdé, že by si človek na nich zuby vylámal. Avšak pri týchto to nehrozí! Naša cukrárka má pre vás výborný recept na domáce rozmarínové grissini, ktoré sú úžasne chrumkavé. Domáce grissini sú fantastické samé o sebe, ale aj môžete si ich aj namáčať do olivového oleja, alebo do chutného dipu.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Rozmarínové grissiny.

    ROZMARÍNOVÉ GRISSINY

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g hladkej múky
    • 5 g sušeného droždia
    • 50 g parmezánu
    • trocha soli
    • 40 g olivového oleja + na potretie
    • 100 ml teplej vody
    • rozmarín

    POSTUP:

    1. V miske zmiešajte múku, droždie, nastrúhaný parmezán, soľ, olej a teplú vodu. Vypracujte hladké cesto. Vložte ho do misy potretej olivovým olejom, zakryte a nechajte kysnúť približne hodinu.
    2. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 3 až 4 mm a nakrájajte na dlhé paličky. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie, v strede jemne narežte nožom a potrite olivovým olejom. Posypte nasekaným rozmarínom a vložte do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečte približne 10 minút, aby získali zlatú farbu.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.