Postup

 krok

Pripravte cesto: Z 50 ml vlažného mlieka, droždia a zo štipky cukru pripravte kvások. Po vykvasení ho vmiešajte do múky, pridajte zvyšný cukor, soľ a vypracujte hladké cesto.

 krok

Cesto preložte na pomúčenú dosku a jemne spracujte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 3 cm. Zabaľte do fólie a na hodinu odložte do chladu.

 krok

Z bloku masla valčekom cez dve fólie vytvarujte obdĺžnik podobný, ako je cesto. Maslo nechajte asi 20 minút v chlade.

 krok

Vychladené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na dvojnásobnú veľkosť a do stredu položte maslo. Zabaľte ho a rozvaľkajte. Preložte na tretiny, opäť rozvaľkajte a na hodinu odložte do chladu.

 krok

Cesto ešte asi trikrát rozvaľkajte a preložte na tretiny. Po každom rozvaľkaní dajte do chladu.

 krok

Pomocou valčeka z cesta vytvarujte pás široký asi 5 cm, nakrájajte na trojuholníky a rolujte croissanty od základne smerom k špičke. Potrite rozšľahaným vajcom a nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Rúru vyhrejte na 200 °C a pečte 15 až 20 minút.

 krok

 Čokoládový a vanilínový puding pripravte podľa návodu. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť.

 krok

Upečené a vychladnuté croissanty pozdĺžne prerežte, ale nie celkom dokonca, aby spolu držali tvar. Naplňte striedavo čokoládovým a vanilkovým pudingom a ozdobte plátkami očisteného kivi.