Upečte si DOMÁCE CROISSANTY a naplňte ich lahodným pudingom a šťavnatým ovocím
Domáci croissant je zážitok sám o sebe, ale keď ho naplníte zmesou lahodného pudingu a kyselkavého kiwi, to bude pochúťka!
- 35 min.
- porcie: 16
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 350 mlmlieka
- 50 gkryštálového cukru
- 14 ginstantného droždia
- 440 ghladkej múky + na pomúčenie dosky
- 1 lyžicasoli
- 340 gmasla
- 1 ksvajce na potretie
Na plnenie:
- 1 balíčekkakaového pudingu
- 1 balíčekvanilkového pudingu
- 2 kskivi
Postup
krok
Pripravte cesto: Z 50 ml vlažného mlieka, droždia a zo štipky cukru pripravte kvások. Po vykvasení ho vmiešajte do múky, pridajte zvyšný cukor, soľ a vypracujte hladké cesto.
krok
Cesto preložte na pomúčenú dosku a jemne spracujte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 3 cm. Zabaľte do fólie a na hodinu odložte do chladu.
krok
Z bloku masla valčekom cez dve fólie vytvarujte obdĺžnik podobný, ako je cesto. Maslo nechajte asi 20 minút v chlade.
krok
Vychladené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na dvojnásobnú veľkosť a do stredu položte maslo. Zabaľte ho a rozvaľkajte. Preložte na tretiny, opäť rozvaľkajte a na hodinu odložte do chladu.
krok
Cesto ešte asi trikrát rozvaľkajte a preložte na tretiny. Po každom rozvaľkaní dajte do chladu.
krok
Pomocou valčeka z cesta vytvarujte pás široký asi 5 cm, nakrájajte na trojuholníky a rolujte croissanty od základne smerom k špičke. Potrite rozšľahaným vajcom a nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Rúru vyhrejte na 200 °C a pečte 15 až 20 minút.
krok
Čokoládový a vanilínový puding pripravte podľa návodu. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť.
krok
Upečené a vychladnuté croissanty pozdĺžne prerežte, ale nie celkom dokonca, aby spolu držali tvar. Naplňte striedavo čokoládovým a vanilkovým pudingom a ozdobte plátkami očisteného kivi.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
