Tvarohové halušky s ovocím
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g tučného tvarohu
- 100 g jemného tvarohu
- 150 g hrubej múky
- 3 ks vajcia
- 60 g krupicového cukru
- 50 g masla do cesta
- 1 ks lístky mäty
- 30 g masla na poliatie
- 1 ks soľ
- 1 ks tvaroh na posypanie";i:10;s:11:"1 ks jahody
Postup
Krok 1
Maslo vymiešame so žĺtkami, postupne pridáme tučný tvaroh, mäkký tvaroh a preosiatu múku.
Krok 2
Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, ktoré sme vyšľahali zvlášť s krupicovým cukrom. Ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Krok 3
Z cesta povykrajujeme lyžičkou halušky a nahádžeme ich do vriacej osolenej vody. Varíme asi 4 minúty. Potom halušky vyberieme.
Krok 4
Uvarené horúce halušky pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme tvarohom a nasekanými lístkami mäty. Podávame s jahodami alebo s ľubovoľným sezónnym ovocím.