Reklama

Tuniakový wrap: Takto vám rybu nikde nezabalia

Lýdia Czakó

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama

Tuniakový wrap: Takto vám rybu nikde nezabalia

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 ks biocitrón
  • 250 g zeleného šalátu (rukola, poľný šalát)
  • 6 ks vetvičiek majoránu
  • 2 ks mrkvy
  • 200 g smotanového syra s bylinkami
  • 1 ks mletá červená paprika
  • 4 ks tortilly (pšeničné placky)
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Tuniaka zlejte, nechajte odkvapkať a vidličkou natrhajte. Citrón umyte pod tečúcou vodou, osušte, polovičku kôry nastrúhajte a odšťavte. Šalát opláchnite a vytraste z neho vodu, rovnako majorán. Zo 4 vetvičiek potrhajte lístky a nasekajte najemno. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte.

Krok 2

 Zmiešajte smotanový syr, mrkvu, nasekaný majorán, citrónovú kôru aj šťavu. Dochuťte soľou, korením a paprikou. Opatrne zamiešajte aj tuniaka.

Krok 3

Tortilly krátko ohrejte. Na každú poukladajte trocha šalátu a potrite tuniakovou nátierkou. Konce protiľahlých strán jemne ohnite dovnútra a tortillu pevne stočte. Zabaľte do potravinovej fólie alebo alobalu a dajte do chladničky. Pred podávaním vyberte z fólie, prerežte šikmým rezom a posypte čerstvým majoránom.