Tuniakový wrap: Takto vám rybu nikde nezabalia
27. 9. 2019, 9:15 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:21)

Zdroj: Lýdia Czakó
Tuniakový wrap: Takto vám rybu nikde nezabalia
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 ks biocitrón
- 250 g zeleného šalátu (rukola, poľný šalát)
- 6 ks vetvičiek majoránu
- 2 ks mrkvy
- 200 g smotanového syra s bylinkami
- 1 ks mletá červená paprika
- 4 ks tortilly (pšeničné placky)
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Tuniaka zlejte, nechajte odkvapkať a vidličkou natrhajte. Citrón umyte pod tečúcou vodou, osušte, polovičku kôry nastrúhajte a odšťavte. Šalát opláchnite a vytraste z neho vodu, rovnako majorán. Zo 4 vetvičiek potrhajte lístky a nasekajte najemno. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte.
Krok 2
Zmiešajte smotanový syr, mrkvu, nasekaný majorán, citrónovú kôru aj šťavu. Dochuťte soľou, korením a paprikou. Opatrne zamiešajte aj tuniaka.
Krok 3
Tortilly krátko ohrejte. Na každú poukladajte trocha šalátu a potrite tuniakovou nátierkou. Konce protiľahlých strán jemne ohnite dovnútra a tortillu pevne stočte. Zabaľte do potravinovej fólie alebo alobalu a dajte do chladničky. Pred podávaním vyberte z fólie, prerežte šikmým rezom a posypte čerstvým majoránom.