Reklama

Treska v lístkovom cestíčku s pažítkovou omáčkou

Reklama

Treska v lístkovom cestíčku s pažítkovou omáčkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 200 ml mlieka
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks 400 g filiet z tresky
  • 1 ks 25 g masla
  • 1 ks cuketu
  • 1 ks pór
  • 1 ks cibuľu
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 1 ks 200 g lístkového cesta
  • 1 ks vajce

Na omáčku:

  • 1 ks 20 g masla
  • 1 ks 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks šťavu z polovice citróna
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme mlieko a bobkový list a uvedieme ho do varu. Vložíme tresku a na miernom ohni ju varíme 4 až 5 minút. Uvarenú tresku vyberieme do misy a dáme nabok.

Krok 2

V panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom nahrubo nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájaný pór a cibuľu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a uvarenú tresku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a zamiešame.

Krok 3

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Hotové lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme do štvorca na hrúbku asi 0,5 cm. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie, uložíme naň zmes tresky. Okraje necháme voľné a potrieme ich rozšľahaným vajcom.

Krok 4

Potom rozvaľkáme druhú polovicu cesta, ktorú uložíme na zeleninovú plnku. Okraje zlepíme. Po celom povrchu urobíme kuchynským nožom cikcakovú vzorku a potrieme vajcom. Pečieme 20 až 25 minút.

Krok 5

Upečený koláč vyberieme z rúry a niekoľko minút necháme odpočívať. Nakrájame na porcie a podlejeme pažítkovou omáčkou.