Reklama

Toto je skvelá kombinácia chutí! Čučoriedková ŠTRÚDĽA S PUDINGOM

Čučoriedková štrúdľa s pudingom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Cukrárka magazínu Dobré jedlo má pre vás ďalší skvelý recept! Čučoriedková štrúdľa s pudingom vás ohúri výbornou chuťou. Poďte ju upiecť s nami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičná štrúdľa je výborná, ale aj nové chute ohúria

    Kyselkavé čučoriedky v kombinácii s pudingovým krémom vytvárajú v štrúdli harmonické prepojenie chutí, ktoré vám zaručene ulahodí. Darmo, recepty od našej cukrárky vás nesklamú.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Čučoriedková štrúdľa s pudingom.

    ČUČORIEDKOVÁ ŠTRÚDĽA S PUDINGOM

    10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 25 AŽ 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 300 g lístkového cesta
    • 100 g čučoriedok

    Na pudingovú náplň:

    • 350 ml mlieka
    • 1 vanilkový puding
    • 1 žĺtok
    • 2 lyžice krupicového cukru

    POSTUP:

    1. Prvý si pripravte puding. Do misky vlejte 100 ml mlieka, pridajte vanilkový puding, žĺtok, cukor a dobre rozmiešajte. Zvyšné mlieko dajte zohriať pod bod varu a za stáleho miešania vlejte mlieko k žĺtkovej zmesi. Všetko prelejte späť do hrnca, kde sa varilo mlieko, a na miernom ohni uvarte hustý puding. Zakryte ho fóliou, tak aby sa dotýkala povrchu pudingu, a nechajte vychladnúť.
    2. Lístkové cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkajte na veľkosť 30 x 40 cm. Nožom odrežte dva pásy s rozmerom 1,5 x 30 cm a odložte ich bokom.
    3. Vychladnutý puding rovnomerne rozotrite na stred rozvaľkaného cesta, posypte ho čučoriedkami. Ľavú bočnú časť cesta prehnite cez náplň, cesto potrite vajíčkom a položte naň pravú časť cesta. Teraz zapleťte dva pásy cesta do vrkoča a položte navrch štrúdle. Konce štrúdle pritlačte vidličkou a povrch opäť potrite vajíčkom. Štrúdľu preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
    4. Plech so štrúdľou vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 25 až 30 minút. Koláč nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.