Reklama

Torta s MANGOM: Exotika, ktorá sa vám podarí na prvý šup

torta mango

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ani na top dovolenke v exotike ju nedostanete. Doma je doma a bude najlepšia.

  • Dĺžka prípravy (min): 80
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na korpus:

  • 4 ks vajcia
  • 125 g jemného kryštálového cukru
  • 120 g polohrubej múky
  • 30 g kukuričného škrobu (Gustin)
  • 1 lyžica kypriaceho prášku

Na krém:

  • 1 ks zrelé mango
  • 6 ks plátkov želatíny
  • 125 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 2 ks žĺtky
  • 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie

Na mangový džem:

  • 1 ks zrelé mango
  • 1 ks (300 g po ošúpaní a vybratí kôstky)
  • 150 g želírovacieho cukru (2:1)

Na ozdobenie:

  • 1 ks šľahačku
  • 1 ks manga

Postup

Krok 1

Pripravte korpus: Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Múku, škrob a kypriaci prášok zmiešajte, preosejte do vyšľahanej peny a premiešajte. Dno tortovej formy (priemer 26 cm) vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a pečte na spodnej priečke pri teplote 175 °C asi 20 minút.

Krok 2

Pripravte krém: Mango ošúpte, vyberte kôstku a pokrájajte na malé kocky. Želatínu dajte na 10 minút do studenej vody a nechajte napučať. Do mlieka pridajte cukor, žĺtky a citrónovú kôru. Za stáleho šľahania nechajte prejsť varom a ihneď odstavte z ohňa. V teplom kréme rozpustite napučanú želatínu, potom postupne vmiešajte tvaroh, smotanu a nakoniec pripravené mango. Všetko spolu vymiešajte.

Krok 3

Korpus po vychladnutí prekrojte na dve časti. Spodná časť môže byť hrubšia, ako vrchná. Boky tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Spodnú časť korpusu natrite polovicou mangového džemu, vložte do formy a zalejte ho krémom. Na hustnúci krém položte vrchnú časť korpusu. Tortu prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. 

Krok 4

Pripravte mangový džem: Mango ošúpte, pokrájajte na malé kocky a uvarte so želírovacím cukrom podľa návodu na obale.

Krok 5

Stred torty natrite zvyšným džemom a okraj posypte práškovým cukrom. Pred podávaním porcie torty ozdobte šľahačkou a mangom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!