Reklama
Tomu sa nedá odolať: Tvarohový závin s hroznom
- Dĺžka prípravy (min): 80
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 2 ks vajcia
- 200 ml mlieka
- 30 g práškového cukru
- 125 g masla
- 1 štipka soli
Na plnku:
- 400 g tučného tvarohu
- 300 g jemného tvarohu
- 1 ks žĺtok
- 3 balíčky vanilínového cukru
- 150 g krupicového cukru
- 60 g pudingového prášku na prípravu vanilkových krémov
- 2 lyžice jemného zemiakového škrobu
- 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
- 300 g farebného hrozna
- 3 až 4 lyžice preosiatej strúhanky
Postup
Krok 1
Z preosiatej múky, vajec, mlieka, masla, práškového cukru a zo soli vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti.
Krok 2
Do misky dáme tvaroh, žĺtok, vanilínový cukor, krupicový cukor, pudingový prášok, škrob, citrónovú kôru a spolu vymiešame.
Krok 3
Každú časť cesta natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a cesto posypeme preosiatou strúhankou. Natrieme plnku, uložíme na ňu na polovice rozkrojené bobule hrozna a zvinieme do závinu.
Krok 4
Záviny dáme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.