Reklama

Tomu sa nedá odolať: Tvarohový závin s hroznom

Reklama

Tomu sa nedá odolať: Tvarohový závin s hroznom

  • Dĺžka prípravy (min): 80
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 30 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 štipka soli

Na plnku:

  • 400 g tučného tvarohu
  • 300 g jemného tvarohu
  • 1 ks žĺtok
  • 3 balíčky vanilínového cukru
  • 150 g krupicového cukru
  • 60 g pudingového prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 2 lyžice jemného zemiakového škrobu
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 300 g farebného hrozna
  • 3 až 4 lyžice preosiatej strúhanky

Postup

Krok 1

Z preosiatej múky, vajec, mlieka, masla, práškového cukru a zo soli vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti.

Krok 2

Do misky dáme tvaroh, žĺtok, vanilínový cukor, krupicový cukor,  pudingový prášok, škrob, citrónovú kôru a spolu vymiešame.

Krok 3

Každú časť cesta natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a cesto posypeme preosiatou strúhankou. Natrieme plnku, uložíme na ňu na polovice rozkrojené bobule hrozna a zvinieme do závinu.

Krok 4

Záviny dáme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.