Tofu šalát s klíčkami: Ukončite pracovný týždeň naľahko
29. 5. 2020, 8:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Tofu šalát s klíčkami: Ukončite pracovný týždeň naľahko
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g tofu
- 1 hrnček mungo klíčkov
- 8 ks reďkoviek
- pol ks šalátovej uhorky
- 200 g ananásu (nemusí byť)
- 2-3 hrste mladého špenátu
- 1 ks olej
Na zálievku:
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica javorového sirupu
- pol spoon limetovej šťavy
- 1 lyžica čili omáčky
- pol ks čili papričky
- 1 ks za hrsť arašidov
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista.
Krok 2
Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte.
Krok 3
Reďkovky umyte a nakrájate na plátky. Uhorku prekrojte na polovicu a lyžičkou vyškrabte semienka. Nakrájate na hrubšie plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu.
Krok 4
Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy.