Reklama

Tofu šalát s klíčkami: Ukončite pracovný týždeň naľahko

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Tofu šalát s klíčkami: Ukončite pracovný týždeň naľahko

  • Dĺžka prípravy (min): 15
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g tofu
  • 1 hrnček mungo klíčkov
  • 8 ks reďkoviek
  • pol ks šalátovej uhorky
  • 200 g ananásu (nemusí byť)
  • 2-3 hrste mladého špenátu
  • 1 ks olej

Na zálievku:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • pol spoon limetovej šťavy
  • 1 lyžica čili omáčky
  • pol ks čili papričky
  • 1 ks za hrsť arašidov
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista.

Krok 2

Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte.

Krok 3

Reďkovky umyte a nakrájate na plátky. Uhorku prekrojte na polovicu a lyžičkou vyškrabte semienka. Nakrájate na hrubšie plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu.

Krok 4

Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy.