Tofu pre vegetariánov
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 balenie tofu 160 g
- 1 ks strednú cibuľu
- 1 ks olej na opekanie
Na marinádu:
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice vody
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica vegety
- 1 lyžica sušeného majoránu
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžica rasce
- 1 štipka karí korenia (podľa chuti)
Postup
Krok 1
Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a karí korením.
Krok 2
Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade.
Krok 3
V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusime prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou.