Reklama

Tofu pre vegetariánov

Reklama

Tofu pre vegetariánov

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie tofu 160 g
  • 1 ks strednú cibuľu
  • 1 ks olej na opekanie

Na marinádu:

  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica vegety
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica rasce
  • 1 štipka karí korenia (podľa chuti)

Postup

Krok 1

Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a karí korením.

Krok 2

Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade.

Krok 3

V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusime prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou.