Reklama

Tieto raňajky si zamilujete! Vynikajúce FRANCÚZSKE TOASTY Z VIANOČKY

Francúzske toasty

Zdroj: Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ráno môžete začať aj takouto sladkou pochúťkou, ktorá sa priam rozplýva na jazyku! Vyskúšajte náš recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly BROSKYŇOVÝ KOLÁČ dostane vaše chuťové poháriky! TEASER

    FRANCÚZSKE TOASTY Z VIANOČKY

    2 PORCIE, ČAS PRÍPRAVY 5 MINÚT, ČAS OPEKANIA 10 MINÚT

    Zdroj: Monika Fajdová

    Francúzske toasty budete robiť dokola!

    Potrebujete:

    • 1 menšiu vianočku
    • 2 vajcia
    • štipku soli
    • 300 ml mlieka
    • 1 balík vanilkového cukru
    • 1/2 ČL škorice
    • maslo na opekanie
    • ovocie podľa vlastnej chuti

    POSTUP:

    1. Vianočku nakrájajte na približne 1 cm hrubé plátky. Mlieko vyšľahajte s vajciami, oslaďte, pridajte škoricu.
    2. Na panvici nechajte na strednom plameni roztopiť maslo. Plátky vianočky vložte do misky v mliekom, počkajte, kým sa. poriadne „napijú“ mliekom, odkvapkajte a nechajte na panvici s maslom pomaly opekať. Trvá to asi 3-4 minúty, nesnažte sa to urýchliť, tá chvíľka čakania stojí za to.
    3. Keď bude toast opečený, posypte ho nakrájaným ovocím, prípadne použite tvaroh, jogurt alebo iba práškový cukor. Ihneď podávajte.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.