Teplý aj studený, vždy bude chutiť dobre kapustový nákyp s bryndzou
24. 6. 2020, 16:50 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Anza
Reklama
Teplý aj studený, vždy bude chutiť dobre kapustový nákyp s bryndzou
- Dĺžka prípravy (min): 55
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks menšiu hlávku bielej kapusty
- 3 ks vajcia
- 50 g masla
- 50 g bryndze
- 50 g strúhanky
- 1 lyžica bravčovej masti
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Očistenú kapustu rozkrojte, vyrežte hlúb, nakrájajte na väčšie kocky a v mierne osolenej vode uvarte do mäkka.
Krok 2
Uvarenú kapustu sceďte, prepláchnite studenou vodou a pomeľte alebo rozmixujte na kašovitú hmotu. V mise zmiešajte so žĺtkami, zmäknutým maslom, bryndzou, strúhankou a korením. Podľa chuti osoľte. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Krok 3
Pekáč alebo zapekaciu misu potrite masťou, nalejte kapustovo-bryndzovú hmotu a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte asi 30 minút. Nákyp môžete podávať teplý aj studený.