Reklama

Teplý aj studený, vždy bude chutiť dobre kapustový nákyp s bryndzou

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Teplý aj studený, vždy bude chutiť dobre kapustový nákyp s bryndzou

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks menšiu hlávku bielej kapusty
  • 3 ks vajcia
  • 50 g masla
  • 50 g bryndze
  • 50 g strúhanky
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Očistenú kapustu rozkrojte, vyrežte hlúb, nakrájajte na väčšie kocky a v mierne osolenej vode uvarte do mäkka.

Krok 2

Uvarenú kapustu sceďte, prepláchnite studenou vodou a pomeľte alebo rozmixujte na kašovitú hmotu. V mise zmiešajte so žĺtkami, zmäknutým maslom, bryndzou, strúhankou a korením. Podľa chuti osoľte. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.

Krok 3

Pekáč alebo zapekaciu misu potrite masťou, nalejte kapustovo-bryndzovú hmotu a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte asi 30 minút. Nákyp môžete podávať teplý aj studený.