Tento výborný recept musíte vyskúšať už tento víkend! Pekanové KOLÁČIKY S HRUŠKAMI
31. 10. 2024, 11:31

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Fantastický jesenný dezert na víkend! Recept na koláčiky s pekanovými orechami a hruškami si obľúbi celá rodina.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jesenné koláče: Inšpirácia na luxusné dezerty od cukrárkyZdroj: LAURA WITTEKOVA
Pekanové koláčiky s hruškami.
PEKANOVÉ KOLÁČIKY S HRUŠKAMI
6 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 AŽ 35 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g masla
- 180 ml javorového sirupu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- pol lyžičky mletej škorice
- 6 malých hrušiek
- 100 g pekanových orechov
- 2 pláty lístkového cesta
POSTUP:
- Rúru zapnite na 200 °C a dno formičiek s priemerom 9 cm vyložte papierom na pečenie.
- Do hrnca dajte maslo, javorový sirup, vanilkový extrakt, škoricu a varte do mierneho zhustnutia.
- Sirup rozlejte na dno šiestich formičiek. Do každej formičky potom do sirupu uložte olúpanú hrušku prekrojenú napoly. Hrušky posypte nasekanými orechmi.
- Lístkové cesto rozvaľkajte alebo pou- žite už rozvaľkané pláty cesta. Tie uložte na seba a vykrojte 6 kruhov s rozmerom formičky. Vykrojené kruhy cesta uložte na hrušky s orechmi a okraje jemne zasuňte do formičky. Nožom urobte malý zárez v strede každého cesta, aby unikajúca para mala otvor.
- Formičky uložte na plech a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 30 až 35 minút, aby povrch cesta získal zlatú farbu. Po upečení nechajte koláčiky 5 minút chladnúť a ná- sledne ich vyklopte z formičiek. Môžete ich podávať aj s kôpkou dobrej šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.