Reklama

Tento výborný recept musíte vyskúšať už tento víkend! Pekanové KOLÁČIKY S HRUŠKAMI

Pekanové koláčiky s hruškami - chutný recept na jesenný dezert.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Fantastický jesenný dezert na víkend! Recept na koláčiky s pekanovými orechami a hruškami si obľúbi celá rodina.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jesenné koláče: Inšpirácia na luxusné dezerty od cukrárky

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Pekanové koláčiky s hruškami.

    PEKANOVÉ KOLÁČIKY S HRUŠKAMI

    6 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 AŽ 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100 g masla
    • 180 ml javorového sirupu
    • 2 lyžičky vanilkového extraktu
    • pol lyžičky mletej škorice
    • 6 malých hrušiek
    • 100 g pekanových orechov
    • 2 pláty lístkového cesta

    POSTUP:

    1. Rúru zapnite na 200 °C a dno formičiek s priemerom 9 cm vyložte papierom na pečenie.
    2. Do hrnca dajte maslo, javorový sirup, vanilkový extrakt, škoricu a varte do mierneho zhustnutia.
    3. Sirup rozlejte na dno šiestich formičiek. Do každej formičky potom do sirupu uložte olúpanú hrušku prekrojenú napoly. Hrušky posypte nasekanými orechmi.
    4. Lístkové cesto rozvaľkajte alebo pou- žite už rozvaľkané pláty cesta. Tie uložte na seba a vykrojte 6 kruhov s rozmerom formičky. Vykrojené kruhy cesta uložte na hrušky s orechmi a okraje jemne zasuňte do formičky. Nožom urobte malý zárez v strede každého cesta, aby unikajúca para mala otvor.
    5. Formičky uložte na plech a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 30 až 35 minút, aby povrch cesta získal zlatú farbu. Po upečení nechajte koláčiky 5 minút chladnúť a ná- sledne ich vyklopte z formičiek. Môžete ich podávať aj s kôpkou dobrej šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.