Postup

 krok

Tekvicu rozpoľte, vyberte jadierka a dužinu nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte. V hrnci rozhorúčte maslo, pridajte cibuľu, tekvicu a krátko opekajte. Zalejte vývarom a trocha osoľte. Priveďte do varu.

 krok

 Jablká očistite, vyberte jadrovník a dužinu nakrájajte na kocky. Pridajte k tekvici. Prikryte pokrievkou a varte spolu asi 10 minút.

 krok

Zatiaľ ošúpte zemiaky a nakrájajte na malé kocky. Tymian natrhajte. Na panvici opečte slaninu, kým nepustí tuk. Slaninu vyberte a k tuku pridajte olej. Rozhorúčte a vmiešajte zemiaky. Opekajte asi 5 až 6 minút dozlatista. Ku koncu pridajte slaninu a tymian. Dochuťte soľou a korením.

 krok

Polievku rozmixujte a podľa potreby dochuťte soľou a bielym korením. Naservírujte ju do misiek, pokvapkajte olivovým olejom a posypte slaninkovými zemiakmi.

Kategórie