Reklama

Takto chutí jeseň: Šťavnaté KURACIE STEHIENKA s jablkami

Dokonalé jedlo na jesenný deň!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ak vás už omrzelo klasické pečené kura, pripravte si takúto dobrotu. Sladké jablká perfektne hrajú s chuťou mäsa a rozmarínu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavé lístkové cesto a horúce jabĺčka! Tieto JABLKOVÉ TAŠTIČKY budete milovať TEASER

    PEČENÉ STEHNÁ S JABLKAMI

    4 PORCIE, ČAS PRÍPRAVY 15 MINÚT, PEČENIE CCA 45 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Dokonalé jedlo na jesenný deň!

    Potrebujete:

    • 1 kg kuracích stehien
    • cca 250 g jabĺk
    • šťava z polovice citróna
    • 50 g masla
    • soľ, korenie
    • 4 vetvičky rozmarínu
    • 4 strúčiky cesnaku

    POSTUP:

    1. Jablká zbavte jadrovníka a nakrájajte na plátky. Nasypte ich do zapekacej misky alebo pekáča, pokvapkajte ju citrónom.
    2. Kuracie stehná osoľte, okoreňte a poukladajte na jablká. Pridajte vetvičky rozmarínu a strúčiky cesnaku v šupke. Prikryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 185°C na približne 30 minút.
    3. Po uplynutí času pekáč odkryte a ak sú stehná už mäkké, poukladajte kúsky masla na každé stehno. Dajte zapiecť, kým nebude koža chrumkavá. Hotové stehná podávajte s ryžou alebo napríklad kuskusom.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.