Takto chutí jeseň: Šťavnaté KURACIE STEHIENKA s jablkami
5. 10. 2023, 15:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Ak vás už omrzelo klasické pečené kura, pripravte si takúto dobrotu. Sladké jablká perfektne hrajú s chuťou mäsa a rozmarínu.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chrumkavé lístkové cesto a horúce jabĺčka! Tieto JABLKOVÉ TAŠTIČKY budete milovať TEASERPEČENÉ STEHNÁ S JABLKAMI
4 PORCIE, ČAS PRÍPRAVY 15 MINÚT, PEČENIE CCA 45 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Dokonalé jedlo na jesenný deň!
Potrebujete:
- 1 kg kuracích stehien
- cca 250 g jabĺk
- šťava z polovice citróna
- 50 g masla
- soľ, korenie
- 4 vetvičky rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
POSTUP:
- Jablká zbavte jadrovníka a nakrájajte na plátky. Nasypte ich do zapekacej misky alebo pekáča, pokvapkajte ju citrónom.
- Kuracie stehná osoľte, okoreňte a poukladajte na jablká. Pridajte vetvičky rozmarínu a strúčiky cesnaku v šupke. Prikryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 185°C na približne 30 minút.
- Po uplynutí času pekáč odkryte a ak sú stehná už mäkké, poukladajte kúsky masla na každé stehno. Dajte zapiecť, kým nebude koža chrumkavá. Hotové stehná podávajte s ryžou alebo napríklad kuskusom.