Reklama

Sýta kapustová polievka zahreje v bruchu i na duši: Výborný recept na jeseň

Sýta jesenná polievka z červenej kapusty a paradajok - výborný recept.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Takéto jedlá sú stvorené na jeseň! Chuť červenej kapusty s paradajkami sa v našom recepte na polievku krásne spájajú. Poďte si ju vychutnať spolu s nami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sýte polievky sú počas jesene to pravé: Výborné recepty!

    Nenechajte sa viac ponúkať a poďte si s nami uvariť výživnú polievku z červenej kapusty a paradajok. Uvarenú ju máte šmahom ruky a môžete sa spoľahnúť, že vás dobre zahreje aj zasýti.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Polievka z červenej kapusty a paradajok.

    POLIEVKA Z ČERVENEJ KAPUSTY A PARADAJOK

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 cibuľa
    • polovica póru
    • 1 hlavička červenej kapusty
    • 1 červená paprika kapia
    • 1 stopka zeleru
    • 1 mrkva
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 1 zemiak
    • 1 plechovka krájaných paradajok
    • soľ, korenie
    • 2 vetvičky tymianu
    • 1 plechovka červenej fazule
    • petržlenová vňať

    POSTUP:

    1. V hrnci zohrejte olej, vsypte cibuľu a pór nadrobno a orestujte. Pridajte nakrájanú kapustu, kapiu, zeler, mrkvu na plátky a ešte 5 až 8 minút restujte.
    2. Pridajte pretlačený cesnak, nechajte minútu rozvoňať a zalejte vývarom. Pridajte zemiaky na kocky, paradajky z plechovky, soľ a korenie podľa chuti. Varte s vetvičkami tymianu asi 15 minút.
    3. Teraz vsypte opláchnuté fazule a ešte 5 minút varte. Podávajte posypané vňaťou.

     

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.