Sýta kapustová polievka zahreje v bruchu i na duši: Výborný recept na jeseň
28. 10. 2024, 15:01

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Takéto jedlá sú stvorené na jeseň! Chuť červenej kapusty s paradajkami sa v našom recepte na polievku krásne spájajú. Poďte si ju vychutnať spolu s nami.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Sýte polievky sú počas jesene to pravé: Výborné recepty!Nenechajte sa viac ponúkať a poďte si s nami uvariť výživnú polievku z červenej kapusty a paradajok. Uvarenú ju máte šmahom ruky a môžete sa spoľahnúť, že vás dobre zahreje aj zasýti.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Polievka z červenej kapusty a paradajok.
POLIEVKA Z ČERVENEJ KAPUSTY A PARADAJOK
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa
- polovica póru
- 1 hlavička červenej kapusty
- 1 červená paprika kapia
- 1 stopka zeleru
- 1 mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 zemiak
- 1 plechovka krájaných paradajok
- soľ, korenie
- 2 vetvičky tymianu
- 1 plechovka červenej fazule
- petržlenová vňať
POSTUP:
- V hrnci zohrejte olej, vsypte cibuľu a pór nadrobno a orestujte. Pridajte nakrájanú kapustu, kapiu, zeler, mrkvu na plátky a ešte 5 až 8 minút restujte.
- Pridajte pretlačený cesnak, nechajte minútu rozvoňať a zalejte vývarom. Pridajte zemiaky na kocky, paradajky z plechovky, soľ a korenie podľa chuti. Varte s vetvičkami tymianu asi 15 minút.
- Teraz vsypte opláchnuté fazule a ešte 5 minút varte. Podávajte posypané vňaťou.