Syrovo-zemiakové placky: Stačí vyprážať len krátko, sú božské
10. 7. 2020, 19:42 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Syrovo-zemiakové placky: Stačí vyprážať len krátko, sú božské
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks väčšie zemiaky
- 2 ks stredne veľké petržleny
- 2 ks vajcia
- 1 ks strúčik cesnaku
- 80 g nastrúhaného eidamu
- 60 g polohrubej múky
- 1 lyžica sušeného majoránu
- 1 lyžica nasekaného koriandra (plus na podávanie)
- 1 ks olej
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Zemiaky s petržlenom ošúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, očistený a prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a hmotu zahustite múkou. Podľa chuti pridajte majorán, najemno nasekaný koriander, osoľte a okoreňte čerstvo pomletým korením.
Krok 2
Z pripravenej hmoty pomocou lyžice tvarujte priamo do horúceho oleja malé okrúhle placky. Po vypražení vyberte z oleja na papierovú kuchynskú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal. 3. Placky podávajte horúce posypané najemno nasekanou koriandrovou vňaťou.