Reklama

Syrovo-zemiakové placky: Stačí vyprážať len krátko, sú božské

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Syrovo-zemiakové placky: Stačí vyprážať len krátko, sú božské

  • Dĺžka prípravy (min): 15
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks väčšie zemiaky
  • 2 ks stredne veľké petržleny
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 80 g nastrúhaného eidamu
  • 60 g polohrubej múky
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • 1 lyžica nasekaného koriandra (plus na podávanie)
  • 1 ks olej
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Zemiaky s petržlenom ošúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, očistený a prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a hmotu zahustite múkou. Podľa chuti pridajte majorán, najemno nasekaný koriander, osoľte a okoreňte čerstvo pomletým korením.

Krok 2

Z pripravenej hmoty pomocou lyžice tvarujte priamo do horúceho oleja malé okrúhle placky. Po vypražení vyberte z oleja na papierovú kuchynskú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal. 3. Placky podávajte horúce posypané najemno nasekanou koriandrovou vňaťou.